Autor Wątek: Poznańskie króliczki  (Przeczytany 216872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #180 dnia: Maj 08, 2009, 22:39:26 pm »
ja bym wzięła 3 barana, i 4 barana, i 5 barana i jakbym nie umiała zasnąć, to bym liczyła barany:) A tak poważnie, to mój małżonek innych królików nie uznaje, a ja też jestem wielką fanką oklapłych uszolków

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #181 dnia: Maj 08, 2009, 22:41:26 pm »
Aha, chyba, ze tak.

Wszystkie ucholki sa wspaniełe :lol
"Wy nie cofniecie życia fal.
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal,
Świat pójdzie swoją drogą."

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #182 dnia: Maj 08, 2009, 22:47:08 pm »
chociaż generalnie to do liczenia mi te barany średnio potrzebne, bo akurat z zasypianiem to ja nie mam żadnych problemów, gorzej ze wstawaniem, ale na pobudkę też sie króliki nadają. Marek właśnie się tu przewinął i pokazałam mu Pieguska spoglądając na niego błagalnie,. to mi tylko powiedział, ze jak to nie jest GieKSa, to nie mam na co liczyć.

Toluś123

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #183 dnia: Maj 08, 2009, 22:48:26 pm »
Cytat: "Aneczka"
ja bym wzięła 3 barana, i 4 barana, i 5 barana i jakbym nie umiała zasnąć, to bym liczyła barany:)
 :lol
Aneczka, mam monitor do czyszczenia.
A stojące uszka też czasami oklapują, tylko nie na boki a do tyłu. Ale za to widok wystawionych radarów jest superaśny. Baranie uszka tak nie potrafią.

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #184 dnia: Maj 08, 2009, 22:49:19 pm »
Cytat: "Toluś123"
Baranie uszka tak nie potrafią.

Niektóre potrafią :DD
Nic skargi nie pomogą -

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #185 dnia: Maj 08, 2009, 22:50:39 pm »
Baranie może nie, ale Frociaste potrafią. Zresztą czego Frociaste stworzenie nie potrafi??

Offline Wataha

• Członek SPK wspierający/honorowy
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #186 dnia: Maj 08, 2009, 23:56:49 pm »
ja bym wzięła 3 barana, i 4 barana, i 5 barana i jakbym nie umiała zasnąć, to bym liczyła barany:) A tak poważnie, to mój małżonek innych królików nie uznaje, a ja też jestem wielką fanką oklapłych uszolków

A ja wolę kicajki ze stojącymi uszkami  :P

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #187 dnia: Maj 09, 2009, 08:22:53 am »
Cytat: "Wataha"
A ja wolę kicajki ze stojącymi uszkami  :P

Ja tez, ale mam dwa stojącouche i teraz mi zalezy na baraniastym ;)
Nic skargi nie pomogą -

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #188 dnia: Maj 10, 2009, 19:28:23 pm »
Wataha, widać nie walczysz z bezsennością:) Bo na bezsenność nic nie działa lepiej jak liczenie przeskakujących nad głową baranów

Offline Kasiula86

• Użytkownik
  • *
  • GRUPA ADOPCYJNA
    • adopcje.kroliki.net
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #189 dnia: Maj 10, 2009, 19:53:40 pm »
Ty Aneczka ale musisz być dobra z matematyki, jak liczenie Twoich baranów tyle trwa, że zdążysz zasnąć  :diabelek

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #190 dnia: Maj 11, 2009, 18:08:24 pm »
Kasiula86, a nie pomyślałaś, że one mogą tak skakać i skakać... Ale generalnie rozpracowałaś mnie, jak na koniec liceum matyca stawiaął mi 3, to mówila przy tym "pani Anno, nie okłamujmy się pani anwet na jeden plus nie umie"

Offline Kasiula86

• Użytkownik
  • *
  • GRUPA ADOPCYJNA
    • adopcje.kroliki.net
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #191 dnia: Maj 11, 2009, 19:49:44 pm »
Pomyślałam, ale Buliona znam, a o Frotku mi mówiłaś, więc wiem, że ze względu na zaawansowane lenistwo skakać i skakać nie będą  :lol

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #192 dnia: Maj 11, 2009, 23:17:28 pm »
Kasiula86, ale nie wspomniałam Ci pewnie o tym, że nie pozwalam wskakiwać Frotkowi na łóżko, a ponieważ sama masz co nieco z królikami do czynienia, to pewnie nie będzie dla Ciebie zaskoczeniem jak powiem, że gdzie jak gdzie i co jak co, ale na łóżko to Frotek potrafi wskakiwać do upadłego (swojego, albo naszego)

Offline Wataha

Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #193 dnia: Maj 13, 2009, 16:35:32 pm »
Ja tylko przypomnę że Johny i Merlin...

http://www.adopcje.kroliki.net/adopcje/johny_merlin_poznan.html

...nadal szukają domu :(  Króliczki są do oddania TYLKO razem. Johny, biorąc pod uwagę jego wagę to prawdopodobnie królik hodowlany. Królasy trzeba wykastrować gdyż są to dwa samce.

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #194 dnia: Maj 13, 2009, 17:40:01 pm »
Wataha, a ile waży Johny?? I w jakim jest wieku?? A z tego co pamiętam, to Merlin z kolei malutki, to się równoważą.

Offline Fallen

• Użytkownik
  • *
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #195 dnia: Maj 13, 2009, 18:48:45 pm »
Ta biała słodziutka kuleczka i ta brązowa muszą iść pod moje skrzydła !. Tyle , że mama mówi : ajk chcesz mieć 3 królika to będzie z nimi spała na śmietniku  :lol  :(

Offline Wataha

Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #196 dnia: Maj 13, 2009, 20:53:33 pm »
Wataha, a ile waży Johny?? I w jakim jest wieku??

Tak jak pisze na stronie adopcyjnej: króliki maja 3 miesiące (w tej chwili 4). Johny wazy 1,8 kg a Merlin 0,7 kg.

Aneczka

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #197 dnia: Maj 14, 2009, 20:17:46 pm »
Wataha, na hodowlańca za mały:) Widziałam na stronie,a le potem pomyślałam że jednak więcej. Mój Frotasek też ważył 1,6 jak miał 4m-ce, a teraz jakos mniej mu tej wagii przybywa. Ma 5,5m-ca i warzy 1,7kg. Ale jest chudziutki, ma talie i widac mu żeberka. Pani wet powiedziała, ze to dobrze, po kastracji przytyje, a teraz jak ma energie i sianko pod dostatkiem to taka waga jest jak najbardziej ok. I że króliki w naturze tez sa takie chude, bo im szczuplejsze tym zwinniejsze.
A że Frotas naprawde jest szczuplutki to świadczy choćby fakt, że Kasiula mi mówiła, że Bulasek chudziutki, a Bulasek przy Frotku to królik sumo jest :lol
Na zdjęciu Jasiek tez wygląda na grubszego od mojego czarnulka, więc może nie będzie tak źle:)

Offline Wataha

Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #198 dnia: Maj 15, 2009, 19:52:14 pm »
No to oby było tak jak mówisz Aneczka, bo dla hodowlanego trudniej będzie znaleźć domek :((

Hannelli

• Gość
Poznańskie króliczki
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 15, 2009, 23:43:24 pm »
Dostałam własnie wieści, że wkrótce Fryzelda opuści mój przybytek i zapuści swoją kitę w długo oczekiwabym nowym domku :jupi

Oraz żeby moja przechowalnia miała i tak bilans dodatni, dołączą do niej dwie nowe panienki.