Ano, Histeria to wyjątkowa ślicznota
Może komuś jej wygląd osłodzi wredny charakter?
Chociaż podobno jest już trochę- zwróćcie uwagę na to słowo- spokojniejsza.
Po sterylizacji również Sorka pomalutku się uspokaja i zniknął dosyć przykry zapach jej moczu. Mniej już burczy i warczy na ludzi, coraz bardziej podoba jej się głaskanie i drapanie. Mam mnóstwo jej zdjęć na e-mailu z biegania po trawie, to irytujące, że nie mogę ich tutaj wrzucić
O ile się nie mylę, to w tej chwili kastrowany jest Cezary Pazura oraz przycinane są jego szpony.
Miło mi również oznajmić, że mamy Honorowego Królika a raczej Króliczycę.
Wczoraj wieczorem w mojej okolicy ktoś wyrzucił sukę ze szczeniakiem- a moi genialni sąsiedzi doszli do wniosku, że skoro mam już dwa psy i inne zwierzęta, to w sumie i tymi dwoma mogę się zająć...
Suczka niestety została odwieziona do schroniska- bo moje dwa szczekacze by ją zagryzły
- bardzo dziękuję za pomoc w jej dowiezieniu tam, sama bym nie dała rady jej tramwajem przewieźć.
No a szczenior został u mnie do czasu znalezienia nowego domu... To 7-mio tygodniowa suczka, maści brązowo-szarej z maską i podpalaniami, o wadze 5,5 kg. Już wykąpana i odrobaczona, za dwa dni będzie odpchlana. Będzie sporym psem- trudno teraz wyrokować, ale wyrośnie na przynajmniej 20-25 kg psisko, a może być więcej ciałka do kochania.
Mała dostała na imię Lola (
). Niestety- zdjęcia mam, ale tak jak w przypadku królików- mam za mało transferu, żeby je wrzucić
Gdyby ktoś wiedział o fajnych ludkach poszukujących psiaka- dajcie znać
Poszukiwany dom na parterze lub domek wolnostojący z ogrodem. Nie uważam, że trzymanie dużego, ciężkie psa- a na takiego ma szanse wyrosnąć Lola- na którymś piętrze w bloku było dobre. Nie do kojca i nie do budy, nie do pilnowania budowy czy firmy.
Już teraz widać, że Lola będzie psem z którym trzeba będzie pracować- jest zadziorna, broni już swojej miski i rzeczy przed psami, a przy tym szybko się uczy i jest sprytna. U takiego małego gargamela trudno coś powiedzieć, ale sądzę, że raczej będzie potrzebowała sporo ruchu.
Poszukiwana jest również pomoc finansowa- na razie mała jest odrobaczona + niedługo odpchlona, dostała obrożę, smycz i karmę- ale na tym się skończył moje możliwości
A małą dla jej bezpieczeństwa trzeba zaszczepić