Agness
(tylko od razu mówię, że nie poczułyśmy się urażone
), ok?
str. adopcyjna jest aktualizowana w sposób odrębny od strony Azylu - np. na stronie adopcyjnej
www.adopcje.kroliki.net wszystko jest teraz aktualne. nie wiem jak teraz wygląda sytuacja str. Azylu, ale zasadniczo wszystko jest max szybko aktualizowane
- niestety czasami to max szybko oznacza 3-4 dni, bo aktualizacja stron to jedna z wielu rzeczy, które musimy robić w ramach adopcji, pomijając inne sfery życia...
jeśli królik, który trafia do DT, zostaje w nim jako w DS, od razu o tym informujemy na forum. poza tym każda osoba, która zgłasza się w sprawie adopcji królika, otrzymuje informację o tym, jaka jest jego sytuacja.
jeśli królik trafia do DT z opcją DS to musimy dać tymczasowym opiekunom trochę czasu na podjęcie decyzji w sprawie jego adopcji - stąd nie możemy od razu usunąć ogłoszenia ze strony, możemy ewentualnie wrzucić hasło: adopcja w toku.
potencjalni opiekunowie są, cieszymy się, że są...i staramy się, żeby wszystko funkcjonowało jak najlepiej, bez zbędnych przeszkód. niestety tutaj nie da się wszystko ustawić w linii prostej - są DT, są DT, które decydują się na DS i chyba jednak mimo drobnych "zderzeń adopcyjnych" nie ma z tym większych problemów...a inną kwestią jest to, że czasami zgranie wszystkiego nie jest po prostu łatwe - czasami jednego dnia zgłaszają się 3 osoby w spr. jednego królika - każda osoba ma w takim przypadku takie same szanse, ale jednocześnie każda jest przed spotkaniem adopcyjnym etc., więc trudno kategorycznie powiedzieć "ten królik ma już nowy dom" - i chociażby tego sytuacje musimy rozwiązywać dość często.
w kwestii charakterów, na stronie są opisy dot. konkretnych królików i zasadniczo w wątku też się pojawiają. ostatnio to już wyjaśniałam
nie ma możliwości, aby wątek był prowadzony jeszcze lepiej...
(nie wiem jakim cudem udaje się go prowadzić w takim zakresie
), aby było jeszcze więcej informacji. to po prostu fizycznie niewykonalne, a naprawdę staramy się mówić tutaj o wszystkim, relacjonując na bieżąco wszystkie wydarzenia..., a jest co
na str. w ogłoszeniach królików znajdują się opisy króliczych charakterów + jak już o tym mówiłam, kiedy ludzie się do nas zgłaszają, dobieramy królika do człowieka i człowieka do królika. osoba, która jest zainteresowana adopcją konkretnego królika, kontaktuje się z nami, zawsze pyta o charakter, usposobienie i my udzielamy informacji - albo czasami ktoś się do nas zgłasza z prośbą, abyśmy to my zdecydowały, który królik byłby dla tej osoby najlepszy.
trzeba pamiętac o tym, że większość osób, które się do nas zgłaszają, docierają do nas z innych miejsc niż forum - w tej chwili mamy taką sytuację, kiedy pojawiło się nadzwyczaj dużo domów w naszym wątku na forum
, ale to rzadkość...
, stąd też w większości przypadków kontakt z pośrednikiem jest od początku bardzo indywidualny.
zuzia11 - ustalę to z Magdą i wyślemy do Ciebie maila
wydaje mi się jednak, że Magda ma potencjalnego kandydata na dom dla Apollo (co np. nie oznacza jeszcze, że osoba ta przeszła procedurę adopcyjną
, stąd sytuacja może nie być jeszcze jasna)
podsumowując jeszcze raz wszystko: im więcej nas będzie, tym lepiej wszystko będzie działać
, stąd MartaP zgłoszę się w sprawie aktualizacji str. schroniska, jak tylko Agnieszka wróci (to do niej będziesz pisać w tej sprawie
)