Kupiłam mniszek i pokrzywę z jr-farm. Szyl rzucił sie na to jakbym go głodziła. Król nie raczył nawet powąchać.
Wieczorem dostał siana i mniej niż łyżkę granulatu. Zjadł wszystko od razu. Tzn podszedł do miski i jadł tak długo aż nie zjadł wszystkiego.
Kupiłam granless mix, nie było complete, ale w mixie też jest ten granulat, więc wybrałam granulat z mieszanki i dałam jeden kawałek wymieszane z cuni pro. Królik troszkę poskubał. Dostał mniej cuni pro.
Teraz nie chce jeść już niczego, ani dotychczasowego granulatu, ani granless, ani siana ani suszek. Strajkuje od wczoraj. Z tego względu, że niewiele zjadł, dziś cekotrofów nie było wcale.
Na rano miałam egzamin, więc mama miała zadanie zaglądać do niego, ale nie zauważyła, żeby cokowiek jadł , czy to z miski czy cekotrofy. Czy to możliwe że ich w ogóle nie wytworzył ?
Mogę np. w weekend sprawdzić jak ilość jedzenia wpływa na funkcjonowanie jego układu pokarmowego.
Sianko dorzucam im często, bo szyl bardzo dużo go je, wybiera sobie co dobre, więc i królikowi dosypuję, ale on zachowuje się tak jakby nie wiedział do czego to siano służy.
Nie dostaje też od jakiegoś czasu warzyw i owoców, tak zalecił weterynarz.
Mogę zrobić zdjęcie, ale on cekotrofy rozgniata i w nich leży, więc nie są uformowane tak jak powinny być.
Wodę przegotowaną odstaną.