Autor Wątek: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)  (Przeczytany 5595458 razy)

Offline Elzbieta1950

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Bodzio
  • Za TM: Franulka 04.03-03.01.13-żył 9 lat, Puszek 28.02.13-żył ok 8l. i Kakuś 25 .05.14 Misia 6,09.2017
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #6240 dnia: Listopad 27, 2012, 14:40:25 pm »
No to dziewczyny pocieszyłyście i podniosły na duchu.Opętany przez króliki sam na świecie to przykro trochę.  Pal sześć wszystkich. Jak jestem sama 24 godziny na dobę to mam przynajmniej do kogo gębę otworzyć.Nikt nie powie, że sama do siebie gadam.Córka by mi robotę zawsze przy dwóch wnuczkach znalazła ale nie jestem wyrywna. Owszem pomagam jak potrzeba ale bez przesadyzmu.
A tak z innej beczki. Czy wielkokróla - cielaka prawie, można do weta w wózku na zakupy transportować, czy straszny obciach zrobię? Własnie zawiozłam Odlota na ekstrakcję zębów i wróciłam z ozorem na wierzchu.

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2012, 14:48:39 pm wysłana przez Elzbieta1950 »
Komplikują nasze życie ale bez nich ciężko żyć.

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #6241 dnia: Listopad 27, 2012, 14:43:06 pm »
hehe pozycz wózek dzieciecy od sasiadów umiesc w nim odlota w beciku i będzie robił za wnuka:)
[/URL]http://imageshack.us/photo/my-images/191/picola.png/
AS!!!!!

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6242 dnia: Listopad 27, 2012, 14:43:52 pm »
niestety nie dociera do nich że ja dzieci nie lubie
piąteczka po raz drugi :)
mnie co prawda nie mędzą rodzice ale dalsza rodzina ma zawsze dużo do powiedzenia no i oczywiścei "znajomi" hehe :)

Offline Aguleks

• Moderator forum
  • Moderator forum
  • Moje króliki: Tadek
  • Za TM: Najukochańszy Buńczek, Chrupek, Pola, Jimmy i Roksanka
« Odpowiedź #6243 dnia: Listopad 27, 2012, 14:45:43 pm »
Czy wielkokróla - cielaka prawie, można do weta w wózku na zakupy transportować, czy straszny obciach zrobię?
Hhehe masz na myśli taki "pchany" na kółkach ?? Ja bym się nie wstydziła w czymkolwiek transportować, jeśli królasowi byłoby wygodnie, bezpiecznie, a dla mnie lżej to bym i furmanką zawiozła :)
Przygody moich uszaków możesz śledzić tutaj: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,12627.0.html

"Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem" (E. Zola)

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6244 dnia: Listopad 27, 2012, 14:48:39 pm »
u mnie sprawe pogarsza fakt ze starsza siostra urodzila 1 lipca a ja nie chce za bardzo tam przebywac- wiecej niz 5 minut nie wytrzymam - nie czuje tego i juz
do zwierzat tak- najwieksze obrzydlistwa zmywalam jak sie obrobiły, poswiecam im cale noce, karmilam  jak jesc nie mogły ale z dziecmi zwl malymi (do jakis 1,5 roku) nie wytrzymam i juz
juz jak musze to niech bedzie choc podrosniete te male i takie od zerowki wzwyz to koszmary
AS!!!!!

Offline Aguleks

• Moderator forum
  • Moderator forum
« Odpowiedź #6246 dnia: Listopad 27, 2012, 14:49:47 pm »
Marto - koleżanko moja- kto Cie rozumie bardziej niż ciocia Twojego dziecka (tak tak) Aguleksik
Przygody moich uszaków możesz śledzić tutaj: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,12627.0.html

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6247 dnia: Listopad 27, 2012, 14:50:37 pm »
hehe ciiiiiiiiii bo nas tu zaraz wyklnął i na psychoterapie poślą

ps jest nas więcej ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
AS!!!!!

Offline Elzbieta1950

• Użytkownik
  • *
  • Za TM: Franulka 04.03-03.01.13-żył 9 lat, Puszek 28.02.13-żył ok 8l. i Kakuś 25 .05.14 Misia 6,09.2017
« Odpowiedź #6248 dnia: Listopad 27, 2012, 14:50:45 pm »
Hhehe masz na myśli taki "pchany" na kółkach
Nie ciągniany. Soniu, jakbym z takim wózkiem wyszła ,toby dopiero było.Korek na głównej ulicy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2012, 14:54:10 pm wysłana przez Elzbieta1950 »

Offline Aguleks

• Moderator forum
  • Moderator forum
« Odpowiedź #6249 dnia: Listopad 27, 2012, 14:53:03 pm »
Hhehe masz na myśli taki "pchany" na kółkach
Nie ciągniany.
Czaję jaki :) zaćmiło mnie jak pisałam to pytanie, ja kiedyś u weta widziałam jak pani kota w takim przywiozła - zero śmiechu w poczekalni .
Soniu - te wózki wyglądają prawie jak dla dzieci, jakbym zobaczyła na ulicy to bym w ogóle nie pomyślała, że to dla czworonogów hihi

Offline Solvieg

• Administrator
  • **
  • Członek SPK
  • Moje króliki: Gusto, Frania
  • Za TM: Maniuś,Maluś,Hopi,Holly
« Odpowiedź #6250 dnia: Listopad 27, 2012, 14:53:39 pm »
nie rajcują was kupki, mleczka i takie słitasne, różowiusie, wyjące i sliniące sie bachorki ; no co wy ;) :D
Nasz wątek :) http://forum.kroliki.net/index.php/topic,13511.0.html :)

Wirtualny opiekun Florka z Sopockiego Uszakowa

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6251 dnia: Listopad 27, 2012, 14:56:12 pm »
solvieg no jakby to ująć..welll....NIE!!!!
AS!!!!!

Offline Elzbieta1950

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6252 dnia: Listopad 27, 2012, 14:59:18 pm »
Już nie. Jak wracam od córki, kiedy jedna wyje, druga skrzeczy to mam ochotę komuś całkiem bez winy w łeb przyłożyć.

Offline kasiagio

• Global Moderator
  • Moje króliki: Maki
« Odpowiedź #6253 dnia: Listopad 27, 2012, 15:00:49 pm »
No , no nie piszcie tak o dzieciaczkach , bo możecie kogoś zranić , szczególnie osoby które  dałyby wszystko aby mieć choć raz w ramionach własne  Maleństwo , to tylko tak chodzi o szacunek , nic osobistego  :)  ;)  

Nie ma Zwycięzców ani Wygranych są tylko cierpiące  potrzebujące pomocy zwierzęta !!

Offline Solvieg

• Administrator
  • **
  • Członek SPK
  • Moje króliki: Gusto, Frania
  • Za TM: Maniuś,Maluś,Hopi,Holly
« Odpowiedź #6254 dnia: Listopad 27, 2012, 15:03:51 pm »
bo o to właśnie chodzi, rodzina powinna zrozumieć i nie naciskać. Dzieci powinny mieć osoby, które naprawdę tego pragną, będą je kochać a nie "bo rodzina kazała" - z tego drugiego podejścia to tylko tragedie wynikają :)
Edit: słowa "bachorek" używam jako zdrobnienie dla dziecka szwagierki, jej się podoba ale faktycznie niektórzy mogli by się poczuć urażeni - przepraszam :)
Nasz wątek :) http://forum.kroliki.net/index.php/topic,13511.0.html :)

Wirtualny opiekun Florka z Sopockiego Uszakowa

Offline Elzbieta1950

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6255 dnia: Listopad 27, 2012, 15:05:51 pm »
Moja córka zarzekała się jak żaba błota,że dzieci w życiu nie będzie miała a teraz mamcia całą gębą.

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6256 dnia: Listopad 27, 2012, 15:06:09 pm »
wiem wiem my tylko sie wypowiadamy na poparcie tego że nie do końca jest z nami wszystko ok i potrzebujemy pilnej psychoterapii:)
ale faktycznie lepiej się nie ujawniać:)

ps dokładnie Solvieg- ja bym tylko takiego dzieciaka unieszczesliwila
wiec o ile wpadki nie bedzie (choc po moich perypetiach hormonalnych jest szansa ze nie) to moze mnie to szczescie ominie
AS!!!!!

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6257 dnia: Listopad 27, 2012, 15:09:36 pm »
Tak, zgadzam się. Żeby nie było. Ja się ciesze jeśli ktoś się cieszy z potomstwa. Oczekujących dopinguje tak samo jak starających się ale oczekuje takiej samej tolerancji :)

Offline gogamor

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Trusiek i Kubus
  • Na DT: Czarna Mamba i Dusia.
  • Pozostałe zwierzaki: 2 papugi
  • Za TM: Lila 24.08.2013r.
« Odpowiedź #6258 dnia: Listopad 27, 2012, 15:34:31 pm »
Soniu popieram Cie super myślenie. Ja tez wole towarzystwo zwierząt niz ludzi. Już tu kiedyś pisałam ale sie powtórze. Ludzie to tylko narzekają na zdrowie i brak pieniędzy. Moje uszaki takich problemów nie mają. Dla nich problemem jest jak pańcia nie  daje im rodzynka na przekąske.

Offline klaudiapiwo

• Użytkownik
  • *
  • Łatka Borsuk oraz Kokosio
« Odpowiedź #6259 dnia: Listopad 27, 2012, 16:49:44 pm »
w sumie watek totalnie nie na temat torunskich uszaków, ale fajnie słyszeć, że i Wam rodzina truje 4 litery na temat dzieci :) a nie zajmowania sie uszakami...
Łata przykicała z Wawy 15.05.2012 majac ok 8 miesięcy,
Kokos z Krakowa 1.06.2013 jako 2,5 roczny prosiak,
Borsuk z Krakowa 20.11.2013 mając ponad 2 lata

Wątek mojego stada http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14105.0.html
Uszata Przystań http://forum.kroliki.net/index.php/topic,16284.0.html