Dziś rano, niespodziewanie, odszedł Królik-T [Target].
Królik-T, 'zepsuta zabawka', był w Hospicjum z powodu urazu kręgosłupa - niesprawne skoki, konieczność pomocy w wypróżnianiu.
Wczoraj jeszcze przytulał się do Hectora, który mu namiętnie wylizywał uszy. Target nadstawiał się z lubością i nawet nochal pozwolił sobie wylizać. Jeszcze rano, gdy przed wyjęciem z klatki go głaskałam, też się nadstawiał i szturchał mnie nosem w łokieć...
jutro odbędzie się sekcja
kilka miesięcy temu, kiedy okazało się, że u Targeta trzeba wyciskać moczy, mieliśmy świadomość tego, że dane będzie mu znacznie mniej czasu...
odszedł nagle, bardzo szybko i spokojnie.
Agn dziękuję Ci za to, że miał u Ciebie wspaniały dom i najlepszą opiekę. gdyby nie Hospicjum, nie dostałby od losu tych kilku miesięcy szczęśliwego życia z człowiekiem, wśród kociej gromady, którą tak lubił...
takim zwierzakom zawsze kibicuje najbardziej, zwierzakom ktorym cos dolega, ktore sa w oplakanym stanie i nie ma de facto szans an wyjscie z tego, bo gdyby nie takie osoby ktorych w naszym kraju jest napewno mniej niz 10 sztuk (o ktorych wiem) to Krolik Target nie mialyby szansy nawet na jeden dzien normalnego zycia
zarowno slowo "kibicuje" jak i "normalne" jest kretynskie w tej sytuacji bo nie oddaje sytuacji tych zwierzakow ani poswiecenia i zabiegow jakie musza czynic opiekunowie zeby zapewnic tym zwierzakom zycie w odpowiednich warunkach
tacy ludzi jak wlasnie np. Agn sa to, dla mnie, jak ludzie z innej planety (w pozytywnym sensie), robia to czego 99,99% z nas by nie zrobila lub sie nie podjela, bo to jest duza lub za duza odpowiedzialnosc
wiec ode mnie Agn dziekuje za to ze dalas temu zwierzakowi szanse, ze dalas to czego wiekszosc by nie potrafila, czego i ja bym nie potrafil .... też w sensie mentalnym
i bardzo mi przykro ze zwierze nie dalo rady, obyś Ty miala więcej sily na walke o następne
zreszta, cholera, ludziom z vivy też w tym roku byl zszedl zwierzak w identycznym stanie .... i tez szkoda, zreszta bylo o Nim gdzies tutaj na forum kilka m-cy temu
a w tematach przyziemnych to ......... ile Nobu teraz wazy, mniej wiecej, nie musi byc dokladnie ....