Dziś rano, niespodziewanie, odszedł Królik-T [Target].
Królik-T, 'zepsuta zabawka', był w Hospicjum z powodu urazu kręgosłupa - niesprawne skoki, konieczność pomocy w wypróżnianiu.
Wczoraj jeszcze przytulał się do Hectora, który mu namiętnie wylizywał uszy. Target nadstawiał się z lubością i nawet nochal pozwolił sobie wylizać. Jeszcze rano, gdy przed wyjęciem z klatki go głaskałam, też się nadstawiał i szturchał mnie nosem w łokieć...jutro odbędzie się sekcja
kilka miesięcy temu, kiedy okazało się, że u Targeta trzeba wyciskać moczy, mieliśmy świadomość tego, że dane będzie mu znacznie mniej czasu...
odszedł nagle, bardzo szybko i spokojnie.
Agn dziękuję Ci za to, że miał u Ciebie wspaniały dom i najlepszą opiekę. gdyby nie Hospicjum, nie dostałby od losu tych kilku miesięcy szczęśliwego życia z człowiekiem, wśród kociej gromady, którą tak lubił...
Latte był dzisiaj u doc - jest zdrowym, młodym uszakiem
dzisiejszy dzień w Azylu był kolorowy, ciepły, pełen króliczej energii...
Soniu
dziękujemy za wspaniałą paczkę - za prezenty dla naszych kochanych uszu oraz słodkie pyszności dla wolontariuszy
jak widać
Abi była nimi równie mocno zainteresowana (nad tym małym spryciarzem trudno zapanować)
Femur dzisiaj z prawdziwą namiętnością wskakiwał na parapet
kołdra
Azyl nie jest domem, ale to miejsce, w którym można czuć się jak w domu...
oto nasz azylowy kącik kuchenny - czarna owco dziękujemy
od dzisiaj mamy w Azylu między innymi 2 roboty kuchenne, które mogą się przydać dla chorych króli - papki, siekanie warzyw, ziół - tak jak teraz dla Tufiego, który ma problem z siekaczami i je, ale interesują go wyłącznie sałatki i bardzo cienko pokrojone warzywa
Abi korzysta z naszej nowej wagi - idealna do 5 kg
Nobu bez zmian. póki co wymaz z nosa nic nie wykazał, a ja już wiem, że to co brałam za kichanie/kaszel - tak jakby coś odkrztuszał, to objaw typowo sercowy - duże serce naciska na oskrzela/płuca
od dzisiaj Nobu będzie dostawał furosemidum i zobaczymy. na szczęście je i zachowuje się jak na Prezydenta przystało.