dzisiaj z Azylu do DT wyjeżdża nasz amant Tabasco
- Branwen
dziękujemy też za transport Elizie i Pawłowi
maluszki od terrarysty czują się już dobrze, a to dla nas ogromna ulga
jutro cała czwórka powędruje do doc
teraz pytanie techniczne
czy ktoś dysponuje lub ma dostęp do taniej tablicy magnetycznej? takiej jak w linku poniżej
http://allegro.pl/tablica-suchoscieralna-magnetycza-90x60-gwarancja-i2445579613.htmltaka tablica jest nam potrzebna w Azylu
każdego dnia w Azylu przy uszakach trzeba wykonać szereg indywidualnych czynności
musimy podawać leki, niektóre uszaki wymagają odmiennego karmienia - uszak x może dostawać granulat, ale uszak y tylko w niewielkiej ilości,
kwestia wspólnych spacerów też jest bardzo zróżnicowana - są pewne bezpieczne konstelacje
etc.
mnóstwo drobiazgów, które zmieniają się każdego dnia i każdego dnia każdy z wolontariuszy musi być na bieżąco - staram się o każdym drobiazgu codziennie informować, ale musimy to uporządkować
nawet kwestia codziennych transportów wymaga dużej logistyki, kiedy układam plan wizyt u doc i musimy podrzucić/spakować króliki do transporterów
, a w między czasie niektóre króliki wyjechały, a w ich miejscu pojawiły się nowe etc.
- co prawda opanowałam opisywania każdego królika i jego klatki na zasadzie - lewo, prao, góra, dół, ale to dość trudne czasami
ponieważ regały są ponumerowane, więc na takiej tablicy magnetycznej na bieżąco można by zapisywać:
półka nr 1 - królik - info
półka nr 2 - królik - info
- tak jak w schronisku,
w wersji papierowej trudniej to ogarnąć, bo na tablicy jak w linku wystarczy zmazać i na bieżąco uzupełniać
nic rozpisałam się, ale myślę, że każdy z naszej Azylowej ekipy zgodzi się ze mną, że nabytek w postaci takiej tablicy jest nam potrzebny
enia Maciejka cudna
co do wirtuaonych adopcji - Boni jak najbardziej jest Twoja
już nawet to zaznaczyłam
a Rapsodia...hmmm chyba wiesz, kto jest jej WO, prawda?