Amy masz bez wątpienia rację...dlatego serdecznie zachęcamy do wirtualnych adopcji
w tej chwili pod opieką Oddziału SPK w Toruniu jest 35 królików - Toruń/Bydgoszcz + kilka królików z Torunia w innych województwach...
jeszcze raz przypominam zaktualizowaną listę uszaków potrzebujących wirtualnych opiekunów
1. Barbarka
2. Czarny Lucek
3. Daisy
4. Hibiskus
5. Leoś
6. Lucek
7. Merlin
8. Rózia
9. Rufus
10. Sokole Oko
11. Unkas
12. Zachary
13. Bershka
14. Didi
dzisiaj przed nami bardzo skomplikowany logistycznie dzień z udziałem gab. wet...od rana do wieczora, ale trzeba to ogarnąć. bez wątpienia jednak, gdyby zliczyć codzienne koszty, które musimy wyłożyć na dojazdy, to byłyby to naprawdę astronomiczne kwoty...
, dlatego wirtualne adopcje, które pozwalają nam zapewnić wyżywienie uszakom, są tak ważne, a przy takiej ilości jedzenie - siano, granulat, zioła, pelet, worki do śmieci etc. znikają w oczach
pamiętam, że w zeszłym roku do Świąt udało nam się dosłownie w dniu Wigilii zjechać z liczby kilkudziesięciu królików (po interwencji) do bodajże 2 w schronisku...w tym roku to z pewnością niemożliwe, myślę, że już nigdy tak nie będzie i stan kilkunastu/kilkudziesięciu królików pod naszą opieką w schr. to standard, a to oznacza, że musimy być na posterunku każdego dnia - w Święta również...może w Wigilię przemówią
i zróbmy wszystko, żeby to co powiedzą, było dla nas miłe
co do naszych uszaków, Ruda miała kilka gorszych dni, tzn. po przycięciu siekaczy zażyczyła sobie wyłącznie warzywa w postaci sałatki - lubi się nad sobą rozczulać
, wchodzi już wszędzie - nauczyła się doskonale chodzić po panelach i nie mogę za nią nadążyć, moje króliki zaczynają się lekko irytować, bo teraz na celowniku jest już ich pokój
generalnie jest cudna...trudno jej odmówić niesamowitego charakteru
Masza...ciężko, kiedy ją głaszczę, jest ok, można to robić godzinami, ale poza tym jest bardzo nerwowa, momentami wręcz agresywna i to nie mija