karolp będziemy wdzięczni za wsparcie w postaci kuwet
gumijagodowysok - bardzo możliwe, że już za kilka dni będzie okazja, aby przekazać rzeczy dla Torunia
odezwę się jak tylko to ustalę
dzisiaj nasze plany zabiegowe nie powiodły się, nasz termin został "oddany" psu, który wymagał pilnej operacji,
jednak jutro chłopaków nie miną kastracje...poza tym Bershkę - nasz wczorajszy nabytek musi zobaczyć doc i mam nadzieję wysterylizować
dzisiaj sesja zdj. w schronisku była krótka, ale treściwa
na zdj. widać rewelacyjne dywaniki - Miki dziękujemy
zakochałam się w nich
niestety opcja same trociny w kuwetach to masakra...po 5 min. kuwety fruwają, a tym samym ich zawartość
najlepsze rozwiązanie to mieszanie peletu i trocin w ramach oszczędności. zdecydowanie musimy kupić pelet w wersji hurtowej, tylko to wymaga jeszcze ustaleń
, w każdym razie z tęsknotą czekam na pelet
, bo sprzątanie tylu klatek to naprawdę nie jest łatwa rzecz...
Jahcob dziękujemy za ręczniki
Bershka - bardzo łagodna, spokojna samica niewykazująca żadnej agresji, jak wspominałam oddała z powodu dziecka, ma podobno ok 3,5 roku, trafiła do nas z wyposażeniem, tj. klatką o dł. 40 cm
oto ona
poza tym fotki kilku króli - w tym zrelekasowanego Merlina, który dzisiaj odpłynął, mimo mojego krzątania się, tj. sprzątania innych klatek
z dobrych wiadomości mam taką, iż Fray wędruje do DS...co oznacza, że inny król powędruje do DT
przed nami konieczność zorganizowania kilku transportów, a na razie jest nas w schronisku sztuk 20 - nas, hmm, tzn. królików
Merlin
Maciejka już w najbliższą sobotę jedzie do DS
Wicherek
Królewna
Sokole Oko
Niusia
Okey
Didi
one wciąż
czekają chociaż na
wirtualnych opiekunów
1. Barbarka
2. Czarny Lucek
3. Daisy
4. Hibiskus
5. Leoś
6. Lucek
7. Merlin
8. Rózia
9. Rufus
10. Sokole Oko
11. Unkas
12. Zachary
13. Bershka
w naszym króliczym azylu jedzenie schodzi z tempie błyskawicy - granulat cuni complete 16 kg + inne granulaty (mieszamy różne granulaty) przy takiej ilości zwierząt wystarcza na miesiąc (?), a mówię tylko o królikach będących w schronisku...
wirtualna adopcja to ogromna pomoc dla uszaków ze schroniska oraz tych w DT - teraźniejszych i tych przyszłych - w tym tyg. jeszcze co najmniej 2 uszaki trafią do nowych DT (co niezmiernie nas cieszy
)
mam jeszcze jedną prośbę - jeśli macie w domu stary, zniszczony tunel po swoim króliku czy bezużyteczny domek, pamiętajcie o nas
w schronisku tego typu drobiazgi są bezcenne, dzięki nim staramy się stworzyć w klatkach namiastkę "domu" i zapewniamy uszakom atrakcje - zawsze to dla nich coś nowego, ciekawego, taki bajer