joac,
Kurt cały czas ma oczyszczaną ranę po zabiegu, który odbył się w kwietniu (zabieg amputacji oka i tak jak w przypadku Forta poza oczodołem był drugi otwór bliżej jamy nosowej - ropa gromadziła się na odcinku oko - nos). u Kurt niewielka il. wydzieliny gromadzi się cały czas w otworze w okolicy jamy nosowej, wydostając przez nos, dlatego codziennie oczyszczamy to miejsce. co prawda w zw. z tym, rana po zabiegu nadal się nie zagoiła, ale to ma niewielkie znaczenie
- inaczej ropa nie miałaby ujścia i drążyłaby kość (dlatego też kilka razy dziennie oczyszczam ranę po operacji Fortowi). nie wiem czy kiedykolwiek uda się ten problem w 100% wyeliminować, ale po tym co przeżyła Kurt, jestem z niej bardzo dumna
w tym tyg. czeka nas kontrola u doc - ostatnio niewielka il. ropy znajdowała się w pyszczku, ale tak już może być.
dzisiaj kiedy przyszłam do Azylu, Kurt leżała obok Petitki pod stolikiem
póki co to był spokojny dzień, tylko nie podoba mi się apetyt i bobki Grivela (chociaż zachowuje się ok), dlatego dostał leki
nasz
nowy podopieczny ma na pewno problem z siekaczami. myślę, że czeka go zdj. rtg (korzenie trzonowców są podejrzane). dodatkowo ma mokry nos.
dzisiaj
Fort miał lepszy dzień i udało nam się zapanować nad histerią przy zabiegach
tutaj nos po oczyszczaniu...i tak być powinno
i w końcu miska wylądowała na podłodze
dzisiaj do nowego domu pojechał uroczy
Sheldon , który będzie mieszkał pod Toruniem
czas na odrobinę wspomnień - zdjęcia z DS
Lea - króliczka uratowana z rąk terrarysty, która trafiła do Azylu w marcu 2012 r. i stosunkowo szybko znalazła nowy dom
Okey zanim przyjechał do Azylu w listopadzie 2011 r., przebywał w fatalnych warunkach. był wyjątkowo nieśmiałym uszakiem, ale znalazł swoje miejsce na ziemi (partnerkę również)
Plamek w DS od tygodnia
Salim i
Milkyway - adopcyjny sukces Deedee
(Salim jeden z siedmiu królików zatrutych trutką na szczury z bydgoskiej interwencji)
Miś Uszatek vel. Henio - Senior, który czekał na swój dom ponad 1,5 roku, a w między czasie zwalczył wiele zdrowotnych dolegliwości. kiedy trafił pod naszą opiekę, był ciężko chory. wygrał m.in. z guzem przy nerce (cudem guz udało się odseparować od nerki). starszy, wymagający szczególnej opieki Uszatek dzisiaj ma wspaniały dom i wyjątkową opiekunkę, która darzy go uwielbieniem
Ruda i jej partner, którego nie pozwala dotknąć
(tej Pani nie będziemy ponownie przedstawiać
)
Wojtuś postanowił zostać modelem - mam nadzieję, że to nikomu nie przeszkadza
ooo Wojtuś korzysta z kąpieli - ok niestety nie - Wojtuś po prostu chciał zjeść granulat, a że miska z wodą stała ku temu na przeszkodzie? po co przejść obok...
i potem trzeba było się umyć
trio i odrobinę marchewki na osłodę
właściwie dopiero tutaj jest trio
p.s. tylko w ciągu ostatniego miesiąca pod opiekę Azylu trafiło 30 królików
zobaczymy co się będzie działo w tym tyg. jutro wieczorem cały rzut króli jedzie do doc a w pt. wizyta doc w Azylu
Goniek bardzo się cieszę z powodu
Troisa piękne ma koleżanki