Śledziu69, zdecydowałaś już dla którego to wszystko królisia (Premy, czy Dukata)
Tak bardzo się cieszę, że masz już "upatrzone" uszatki i to własnie adopcyjne
. Kwestia umeblowania pokoju niestety przeważnie jest problemem, szczególnie gdy metraż jest niewielki
. Trzeba zrobić tak by króliś miał wystarczająco dużo miejsca i oczywiscie Ty też, bo rodzice mają zwykle hopla na tym punkcie i wolą wybrać opcje minimalną dla zwierzaka
, nie wiem jak Twoi, ale z doświadczenia wiem jak jest. Oczywiscie zagródka byłaby świetnym rozwiązaniem, dla mnie jesli krolik z powodu swoich niszczycielskich zapędów, czy brudzenia miałby być zamykany to tylko w zagródce. Klatki są małe, a jak większe to drogie... Super byłoby gdyby Twój przyszły króliś był aniołkiem
, wtedy klatka czy zagródka nie bylaby potrzebna, no chyba że jako toaleta, czy stołówka, tak jak jest u mnie. Mam klatkę 70 cm, nie zajmuje dużo miejsca i służy Szrusiowi tylko do tych celów. Nom, ale nie zawsze tak jest, wiadomo, że na początku trzeba króliczka poznać i jak na razie wiele nie można powiedzieć. Dobrze, że chcesz się dowiedzieć jak najwiecej o charkterze przyszłego uszatego
, o jego przyzwyczajeniach, własnie to jest ogromną zaletą adopcji
!. Wszelkie akcesoria najlepiej kupić wg mnie w sklepie internetowym tak jak pisali poprzednicy w zoologiach jest bardzo drogo, chyba że masz jakiś osiedlowy tani sklep, czasem w takich własnie małych ceny robią różnicę
. Jesli będziesz miała jeszcze jakies pytania pisz