Jakby bylo malo zmartwien z maluchami , to dostalysmy
kolejne zgloszenie o conajmiej 5 krolikach miniaturkach przebywajacych na ogrodkach dzialkowych zamkniete w nieocieplonej szopie w gdyni. Nie wiem co sie dzieje, przeciez ostatnio tyle nowych sierot trafilo do SPK ,nie ma spokoju ,teraz dla odmiany u nas sie szykuje kolejne przejecie
. Jest to podobno nielegalna hodowla - kroliki sie nie sprzedaly . Sa w zamknieciu i nie wiadomo w jakim stanie. Postanowilysmy zawalczyc o te kroliki ale czy sie to uda ? nie wiem . Biorac pod uwage ze maja jeszcze przyjsc mrozy a szopa jest nieocieplona z dziurami i sa to kroliki miniaturki to nie wiadomo jak sobie poradza, moze zdarzyly sie dostosowac do takich warunkow a moze nie.
Na obecna chwile w sopocie przebywa
25 krolikow , 9 z nich musimy natychmiast odseparowac ( trzy juz sa ) - mamy podejrzenie zakaznej choroby - czekamy na wyniki
nie wiem
czy ktos jeszcze jest nam w stanie pomoc - tyle sie ostatnio dzialo , no coz , jestem zmuszona mimo wszystko po raz kolejny jednak
prosic o pomoc potrzebujemy miejsca tzn polek czyli regalow - wszystkie sa zajete a jak zlozymy ostatni regal to i tak tez bedzie wypelniony
jeszcze mozemy wygospodarowac miejce w lokalu na takie dwa regaly gdzie zmiescimy szesc klatek bo teraz
nie mamy gdzie ich ustawiac , na podlodze nie mozemy ich trzymac - ten lokal to suterena - ciagne od podlogi i jest troche wilgotno
Jakby ktos mial taki regal albo wiedzial gdzie mozna je zdobyc za niewielka cene - nie musi byc nowy - prosze o pw .
(nasze regaly udalo nam sie dostac z zakladu gdzie wyburzali budynek i zamiast na zlomowisko, regaly trafily do nas:darowizna)
ZBIERAMY NA DWA REGALY CZTERO- POLKOWE O WYMIARACH MIN. szer.120cm , gl.70cm , wys. 2.2m z mozliwoscia regulowania wysokosci montowania polek
ORAZ KARME DLA DOROSLYCH KROLIKOW I ZWIREK ORAZ FUNDUSZE NA LECZENIE MALUSZKOW kto jeszcze moze nas wspomoc prosze o datki na konto :Konto województwa pomorskiego z Sopotem
25 2130 0004 2001 0516 7234 0003
Volkswagen Bank Polska S.A.
SWIFT: INGBPLPW
IBAN: PL25 2130 0004 2001 0516 7234 0003
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 Warszawa
Tytułem: Darowizna dla królików z Sopotui szukamy :
DOMOW TYMCZASOWYCH dla sopockich krolikow :
http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14170.new.html#newWIRTUALNYCH OPIEKUNÓW dla sopockich krolikow :
http://forum.kroliki.net/index.php/topic,13421.80.htmlprosze
p.s.
czesia znowu zaniemogla - jelita - jest znowu na antybiotykach - teraz tylko na Rodi
Dona - umiarkowanie pozytywnie bez spektakularnych zmian