Ponieważ nie dawałam rady z górą oddzielnych wątków szczecińskich króli, zakładam jeden zbiorczy.
Każdy króliczek na numerek, żeby było mi łatwiej
Oraz informacje, pod opieką którego stowarzyszenia jest
( Może dla was to mało ważne, ale dla mnie liczy się, którą umowę podpisuję itd- a sama czasem się już mylę "czyj" królik
)
Najpierw samiczki:
1. Nirvana
Pełną historię malutkiej można prześledzić
TutajNirvana jest młodziutka, nieco ponad roczna. Jest wysterylizowana, nie ma wady zgryzu, ogólnie jest zdrowa.
Jest wesoła, radosna, generalnie- milutka już teraz. Na początku pokazywała różki i terytorializm w klatce.
Zlewa na innego królika, więc ewentualne królicze towarzystwo.... mile widzialne
Nirvana znajduje się pod opieką SPK
2.Pasja
Pełną historię malutkiej można prześledzić
tuPasja to dwu letnia dziewczynka rasy królik miniaturowy biały niebieskooki
Jest zdrowa, jeszcze niesterylizowana, ale jest kandydatką do tego zabiegu.
Malutka nie miała raczej zbyt łatwego życia, na początku panicznie bała się ludzi. Teraz jest nieco lepiej, nie sztywnieje na widok człowieka, pozwala się głaskać a ostatnio nawet brać na kolana. Jednak nadal jest królikiem żyjącym nieco "na obok".
Wykazuje agresję do królików- może to być efekt hormonów, jest terytorialna względem klatki.
Szukamy domu bez małych dzieci.
Pasja znajduje się pod opieką SPK
3.Pusia
Pusia ma 15 miesięcy i jest zdrową królinką.
Ma przypiętą łatkę "agresywna" jednak wydaje mi się, że to efekt terytorialnego bronienia klatki oraz strachu przed dziećmi.
Z opisu od właścicielki wynika, że mała przy odrobinie pracy będzie cud miód królikiem
Niedługo jedzie na resocjalizację do DT bez dzieci.
Wstępnie szukamy domu bez małych dzieci. Pusia jest zdrowa, ale nieszczepiona i niesterylizowana.
Pusia znajduje się pod opieką SPK
4.Cyzia
To królisia w typie lewka. Mój zwrot adopcyjny z powodu "alergii"
Wesoła, radosna, niszczycielska, lubi kota i psa. Zdrowa, szczepiona, niesterylizowana
Samce:
5. Kajtek
Historia Kajtka znajduje się
tutajKajtuś to młodziutki samiec, którzy przyjechał aż z Gorzowa Wlk. Został oddany w trybie pilnym przez poprzednią właścicielkę.
Kajtuś jest wesoły, strasznie potrzebuje towarzystwa człowieka- taka szara przylepa. Kajtek to 100% faceta, któremu barrrdzo przyda się kastracja
Jest zdrowy
Kajtek znajduje się pod opieką SPK
6. Bob
Bob( od Boba Marleya, nie od Boba Budowniczego
) To młodziutki, ok 5-7 miesięczny chłopak, który został znaleziony tej zimy koło kiosku.
Bobiszcze jest energiczne i bardzo pomysłowe, niszczycielskie i urocze jednocześnie
Kabel to jego wróg, a człowiek to jego miłość. Dogadał się również z drugim królikiem, mieszka z kotem i ma kontakt z z psem
Niekastrowany, zdrowy chociaż lekko chudawy jeszcze.
Bob znajduje się pod opieką TOZ Szczecin
7-8:
Parka: Białka i Czaruś.
Białeczka i Czaruś to rodzeństwo które szuka wyłącznie wspólnego domku. On- ten przebojowy. Ona- ta nieśmiała. Mają 1,5 roku. Czaruś jest kastrowany, Białka nie przeszła zabiegu sterylizacji. Obydwoje są zdrowi, mieszkają z chłopcem z którym mają świetny kontakt. Do oddania z klatką i akcesoriami.
Białeczka i Czaruś znajdują się w dotychczasowym domu, powodem oddania jest ciężka alergia synka właścicieli.
"Homo niewiadomo" czyli płeć nieznana jeszcze
9. Czarny króliczek miniaturka, znaleziony wczoraj na klatce schodowej z klatką.
Maluchy, czyli płci nie można być na 100% pewnym- ale one mają własny wątek:
http://forum.kroliki.net/index.php?topic=11033.0 i tutaj tylko "pro forma"
10. Azura i
11. Ptyś
Tuż po napisaniu tej wiadomości, dostałam informacje....
Julek zmarł dzisiaj w nocy
Prawdopodobną przyczyną było przeziębienie, które prawdopodobnie było zapaleniem płuc. Moja wina, ze nie dopilnowałam malucha i nie upierałam się na RTG przy tak silnym katarze. może by żył, gdyby dostał inne antybiotyki :(Julusiu, tak mi przykro, że za moją głupotę zapłaciłeś ty.
/img]