Transporter kup Ferplastu, są najlepsze
Moje króle u weta nigdy nie chcą wyjść i zapierają się łapkami, wtedy wystarczy ściągnąć górę i mogą nawet zostać w transporterze, który jest postawiony na stole.
Jeśli chodzi o żwirek, to ja Pinio nie polecam ze względu na cenę - a żwirek jak każdy inny.
Na wodę zdecydowanie miseczka, to nie jest duży problem 2/3 razy dziennie wymienić wodę
Warzywa jak najbardziej, głównie zieleninka. Sianko cały czas w paśniku, suszki ja daję cały talerz raz dziennie na dwa króliki (zjadłyby więcej oczywiście, ale mnie na to nie stać
). Granulat ja daję Grainless Complete, bardzo sobie go cenię, jest bezzbożowy, składa się praktycznie z samych ziół, moje króle go uwielbiają, cena nie odstrasza i jest dość wydajny (ja daję jedną, lekko kopiastą łyżkę na dwa króliki i tylko rano - wieczorem same warzywa). Jednak tutaj trzeba trochę samozaparcia, żeby królika na ten granulat przestawić, ja nie miałam problemu przegłodzić moje króliki parę dni, zostawić z misce tylko GC no i sianko oczywiście - w końcu się przekonały, Cuni Complete odszedł w zapomnienie
Jednak jeśli to twój pierwszy królik, to na pewno miałabyś z tym problem, wiem jak to jest, człowiek boi się, że krzywdę może zrobić
Nic się nie bój, to tylko na początku wydaje się takie skomplikowane