heheh
Trzmiel i Shiva
Trzmiel docelowo będzie prawdopodobnie ważył ok. 1.3kg ! a Shiva waży nieco więcej!
dziś dwie ciotki klotki: klara i juta odwiedziły rodzinkę;
słuchajcie! - tam każdy króliczek jest z innej bajki, to znaczy każdy wygląda jak z innego miotu:
Rusałka jak najstarsza siostra(na oko - ok. 1,2kg), a potem to już coraz mniejsze, jakby z miotów kolejnych;
prywatnie martwi mnie Skakun - najmniejszy, choć nie powiem
żywotny bardzo !
ale za maminym cycuszkiem
nie nadąża;
Magda na chwilę przetrzymała Rusałkę, by mały mógł sobie "pocmoktać" czym wprowadziła w ekstazę Skakuna, w radość mnie i czym naraziła się Rusałce ...
w sumie to Rusałka wygląda strasznie bidnie, taka przemęczona przedłużającym się macierzyństwem
przed swoim potomstwem "wieje" na wysoki transporter, na który maluchy nie mają żadnej szansy się ... wtoczyć
strasznie mam dużo emocji po tym spotkaniu;
rozmawiałyśmy, że Skakuna chyba warto wesprzeć herbi carem;
wszystkie maluchy są bardzo żarłoczne, ale te dwa mniejsze - jeszcze niewiele same zjeść mogą, a Rusałka taka raczej szczuplutka jest i niewiele ma w sobie pokarmu ;
ciotka juta sprezentowała dziś maluchom troszkę smakołyków, ale tak naprwdę potrzebujemy ich dużo więcej;
Skakun uparcie próbował "wciągnąć" kosteczkę pasternaku - ale mu się nie udało; po ciężkich zmaganiach zagarnięty przez ciotkę
zasnął słodko na jej dłoni, przytulony do brzuszka;
oj! zapadł mi w serce maluszek !