gabuizm nie masz pojecia jak sie ciesze ze
Riko w koncu trafil do Ciebie
ale nie bylabym soba jakby cos nie napisala o zaprzyjaznianiu
Dla twoich krolasow XXL
Riko jest normalnym przedstawicielem ich gatunku - takim samym krolikiem jak one - nie rozumieja ze
Riko jest mniejszy , nie rozumieja ze
Riko jest krolisiem specjalnej troski , dlatego zaprzyjaznianie bedzie mialo typowy przebieg , czyli albo bedzie bezproblemowe : od razu sie krolisie pokochaja albo bedzie (co jest bardziej prawdopodobne) standardowe ustalanie hierachii . Jesli
Riko to dziewczynka to dla
Kulki bedzie rywalka. Bardzo pomocna, a w tym przypadku ze wzgledu na
Riko ,
konieczna bedzie sterylizacja obydwu panien . Nie da to 100% gwarancji ze dziewczyny sie zaprzyjaznia ale zdecydowanie zwiekszy szanse
A dodatkowo unikniesz konfliktu miedzy
Kulka a
Amadeuszem ktory moze sie pojawic ze wzgledu na "trzeciego ", moga sie tez twoje juz zaprzyjaznione krole "rozregulowac " - to typowe zachowanie - stado musi od nowa ustalic hierarchie
. Najlepie wiec poczekac z zaprzyjaznianiem "face to face" do czasu sterylizacji i "opadnieciu hormonow ".
Riko urodzil sie 08 grudnia wiec sterylizacja moze odbyc sie najszybciej w maju ale
Kulke mozesz juz teraz sterylizowac - zwiekszysz szanse
. Nie chcialam sie tu wymadrzac ale tak strasznie mi zalezy zeby
Riko na dobre zagoscil w twoim "stadzie" w miare bezproblemowo i dlatego tez zachecam do lektury :http://www.miniaturkabeztajemnic.com/trudna-przyjazn.html.
p.s.
dziekujemy za cudne wiesci o
Riko a filmik pierwsza klasa
Moja ślicznotka, dziś około szóstej nad ranem, lizała mi stópki a potem, jak obudziłam się po ósmej, grzecznie leżała w moich nogach
Donia to co napisalas to o
Łaciatej Łaciata taka grzeczniusia i milusia panienka
no no no
magii0 Bazarek 34 - na pomoc dla królików z Sopotu i KrakowaNOWOSCI, NOWOSCI, NOWOSCI - JESZCZE TYLKO SZESC DNIZAPRASZAMY http://forum.kroliki.net/index.php/topic,15232.0.htmlwczoraj do sopotu dotarla z miniAZYLU u MALGOSI mlodziutka panienka :
WHISKY Odebrana ze sklepu, roczna samiczka. Nie sprzedała się w odpowiednim momencie i wraz ze współtowarzyszką niedoli (
Elza ktora pojedzie do DT do
juty) służyła jako producentka królicząt na sprzedaż i "żywą" karmówkę. Obie siedziały w akwarium na gazetach z kolbami, kolorową mieszanką, chlebem i głąbem kapuścianym.
Whisky to bialo-czarna puszysta kulka, jest bardzo odważna, zaraz zabrała się za zwiedzanie a niesiona w transporterze z ciekawoscia ogladala swiat przez szybke. Lubi sianko. Miala juz pierwsza wizyte u dr Pyrak - jest zdrowiutka
szukamy dla Whisky Wirtualnego Opiekuna oraz (DT) domu tymczasowego a najlepiej (DS)stalego