troszke mnie tu nie bylo wiec zaczelam nadrabiac zalegolosci i czytam i czytam ......... i oczom nie wierze
, tyle cudownych slow padlo tutaj na temat moich "wypocin" , i tak mi sie jakos cieplutko zrobilo pod serduchem ,
, az chce sie pisac....
tylko tego czasu wciaz brak napisalbym o naszych obecnie 23 krolasach z uszakowa , jakie one sa cudowne i kazdy inny, o odmiennych charakterkach.....
tylko tego czasu brak napisalabym o cudownych wolontariuszkach , o Ani , o Basi , o Patrycji , o Dominice , o Izie , o Beacie , jakie sa wspaniale , jak po dniu pracy czy dniu nauki , czesto juz zmeczone , przyjezdzaja do krolasow i daja z siebie wszystko aby tym bezdomnym krolasom dac choc chwle szczescia , jak je karmia , czyszcza klatki i tula , krotko bo krolko bo kazdego uszaka trzeba choc na chwile przytulic ......
tylko tego czasu brak napisalabym o Bogusi jaki kawal serca wklada w to co robi a robi nie malo , oj nie malo ,.......
tylko tego czasu brak napisalabym o Kasi jak cudownie zajmuje sie Donka i Czeska, a opieka nad pannami nie byla i nie jest wcale latwa ......
tylko tego czasu brak napisalabym o naszej pani weterynarz p. Agnieszcze , jak cudownie pomaga nam utrzymac w zdrowiu nasze uszaki, jak czesto dziala w ramach wolontariatu profesjonalnie leczac krolasy ......
tylko tego czasu brak napisalabym o naszych nieocenionych Wirtualnych Opiekunach , jak dbaja o swoich wirtualnych podopiecznych , jak dopytuja sie co u nich slychac , jak nie tylko wplacaja co miesiac datki ale i bardzo interesuja sie zaadoptowanym wirtualnie uszakiem .......
tylko tego czasu brak napisalabym wreszcie o wszystkich ludziach, ktorzy w nas wierza , ktorzy nam pomagaja i finansowo i dobrym slowem uracza , ludzi z Krakowa i z Poznania i z Ustki i z Tczewa i z Kalisza i z Warszawy i z 3Miasta i z Kolbud i z Radomia i z Siedlec i z Bedzina ... i moglabym tak wymieniac i wymieniac...... i z Rennesoy i z Bostonu i z .. ( o kurcze sonia ja nie wiem gdzie mieszkasz
) , napisalabym
o was kochani , jacy jestescie wspaniali ze w nas wierzycie , jak nam kibicujecie , jak dodajecie nam wiary w dobro i czlowieczenstwo , jak nie pozwalacie sie poddac ( choc czasem by sie chcialo ) jak ......
tylko tego czasu brak i napisalabym o wielu wielu jeszcze innych istotnych sprawach ......
tylko tego czasu brak czas .. pojecie wzgledne , ktore ma jedna bardzo nie fajna ceche : wciaz go brakuje
a chcialoby sie ... hymm .......chcialo ....
i brakuje czasu aby mowic o najwazniejszej sprawie , o bezdomnosci krolikow miniaturek , o glupocie ludzkiej skazujace te stworzenia na bezdomnosc
i brakuje czasu na edukacje , na uswiadamianie jak najwiekszej liczby ludzi , aby jak najbardziej ograniczyc ta bezdomnosc, marzac o jej wyeliminowaniu .... i brakuje ...wciaz brakuje
i zabraklo tez czasu aby Ci powiedziec
Pippilotta jak bardzo doceniam to ze zadzwonilas pewnego ranka i opowiadalas , wlasnie : uswiadmialas ludzi w "Wierzę w zwierze" dr Sumińskiej o istnieniu bezdomnosci krolikow miniaturek i jak trzeba starac sie do tego nie dopuszczac , to jest bardzo wazne aby wykorzystywac kazda chwile , kazdy pomysl wlasnie dokladnie tak jak to zrobilas , aby mowic, mowic , mowic - strasznie Ci dziekuje za to jeszcze raz
no tak ...rozgadalam sie .... i na koniec zabraknie mi czasu aby "przymknac porzadnie oko "
p.s.
z tymi regalam kombinuje , caly czas kombinuje ...moze sie uda ...zapalilo sie swiatelko w tunelu ...zobaczymy
moze dla przypomnienia : regaly polkowe (najlepiej przemyslowe ) wymiary : wysokosc
2.2m, polka : dlugosc ok
1.2m i glebokosc ok.
0.7m i najlepiej cztery takie poki , znalazlam takie ale polka jest za krotka a bardzo przystepna cena , no i troche daleko (z tym ze to byloby najmniejsze piwo )
, w kazdym badz razie wklejam dla zobrazowania o jakie mniej wiecej chodzi :
http://allegro.pl/regal-regaly-magazynowe-2-metry-4-polkowe-dostawa-i3076314320.html