Autor Wątek: Pyśka - prosi o wsparcie i ratunek  (Przeczytany 67829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tola83

• Użytkownik
  • *
Odp: Pyśka - prosi o wsparcie i ratunek
« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 07, 2012, 22:05:41 pm »
na przemian, śmialam się i ryczałam ze wzruszenia :crazy: miała szczeście w swoim zyciu że trafiła na ciocię Zgagę :)

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 07, 2012, 23:21:12 pm »
zgaga ty cudotwórco króliczy !!!!!!!!!!!!!!!!! malutka wygląda prześlicznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/URL]http://imageshack.us/photo/my-images/191/picola.png/
AS!!!!!

Lunaa

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 08, 2012, 10:01:28 am »
Właśnie obejrzałam filmiki z podskokami Pyśki :D   
Jest świetna i widać, że i humorek i coraz większe zdrówko jej dopisuje  :bunny: :bunny:
Gratujacje zgaga  jesteś niesamowita   :bukiet :bukiet :bukiet

Offline dori

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 08, 2012, 10:10:23 am »
A jakie ma wielkie d...o   :nie_powiem

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #104 dnia: Marzec 08, 2012, 11:59:13 am »
Ja tylko wykonuję polecenia naszej Pani dr Moroz. To jej zasługa i to jej należą się podziękowania. Czy jest ktoś chętny na zakup kropelek do oczu i paczki podkładów dla Pysi?

Zdumiewają mnie ludzie.
"Pomogłam -działaczowi SPK z innego miasta- ponieważ zgłosiłam mu umierającego królika! Sam musiał tam pojechać, odebrać królika, zajmować się zdychającym/ciężko chorym zwierzęciem, ale co tam! Jak ten działacz SPK śmie nie doceniać mojej ciężkiej roboty???????!".I tracę wiarę w ludzkość, serio.

Offline Librunia

• Użytkownik
  • *
    • Mój blog
  • Moje króliki: Cecyl
  • Za TM: Vienna (26.02.2016)
« Odpowiedź #105 dnia: Marzec 08, 2012, 12:01:53 pm »
Mała wygląda fantastycznie. Uwielbiam królicze świrowanie a Pysia mistrzowsko wariuje. :P Zgaga dokonałaś razem z Panią dr cudu. :) Pysia jest piękna. Teraz brakuje jej tylko DS.

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #106 dnia: Marzec 11, 2012, 13:34:17 pm »
Pysiaczek pojechał do Opola (oczywiście ze swoimi wszystkimi rzeczami), na długoterminowe dt. Bardzo dziękuje J_J i jej mężowi za pomoc  :bukiet :bukiet :bukiet. Niestety Rybnik zaczyna "pękać w szwach", mam kolejne uszyska do odbioru ze sklepu w Bielsku - Białej, jedne uszyska mają zostać wypuszczone na pole i muszę temu zapobiec no i dziś przyjeżdża do nas Figielek z PK na kastrację u doktor Moroz. Śnieżynka z EC jest cały czas z nami. Potrzebujemy podkładów jednorazowych, rękawiczek jednorazowych rozmiar S oraz suszonych ziółek. Jeśli ktoś ma na zbyciu miseczki, kuwety, klatki lub pelet to chętnie przyjmę. Można wspomóc leczenie wpłacając pieniążki na konto SPK z dopiskiem na leczenie królików z Rybnika lub podając imię króliczka  :heart :heart :heart.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mi pomagają - dziękuję w imieniu tych, którzy sami nie potrafią:

Pyśki, Śnieżynki, Cappuccino, Zgagusia, Stokrotka, Majeczki, Kremika, Cyngielka i Kremika, Neski*, Bubu i Trusia, Dari, Karmelka, Darka, Kitki, Różyczki*, Inka, Łatek, Milusia i Tofii, Mocca i Kicek Węgielek, Rudka i Kasztanka z PK. Pewnie o jakiś łobuzie zapomniałam a wszystkich przyjezdnych na dt nie wypisałam..... :bukiet :bukiet :bukiet :bukiet

Zdumiewają mnie ludzie.
"Pomogłam -działaczowi SPK z innego miasta- ponieważ zgłosiłam mu umierającego królika! Sam musiał tam pojechać, odebrać królika, zajmować się zdychającym/ciężko chorym zwierzęciem, ale co tam! Jak ten działacz SPK śmie nie doceniać mojej ciężkiej roboty???????!".I tracę wiarę w ludzkość, serio.

Offline marciula

• Użytkownik
  • *
    • dolnośląskie domy tymczasowe
« Odpowiedź #107 dnia: Marzec 11, 2012, 14:54:22 pm »
Jeśli znajdzie się transport to mogę odstąpić pół opakowania pelletu oraz zapytam ciocię o rękawiczki i podkłady - pracuje w szpitalu :)

Offline po_sąasiedzku

• Użytkownik
  • *
  • Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwi
« Odpowiedź #108 dnia: Marzec 11, 2012, 15:22:06 pm »
Przesłałam co nieco dla Śnieżynki:)

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #109 dnia: Marzec 11, 2012, 21:31:51 pm »

Przesłałam co nieco dla Śnieżynki:)

Bardzo Śnieżynka dziękuję

Jeśli znajdzie się transport to mogę odstąpić pół opakowania pelletu oraz zapytam ciocię o rękawiczki i podkłady - pracuje w szpitalu :)

Bardzo ale to bardzo by nam się przydały

Zdumiewają mnie ludzie.

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Uszate serduszka czekają...
  • Moje króliki: Antosia i Masza
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #110 dnia: Marzec 12, 2012, 07:49:15 am »
Zgagusia widziałam wczoraj - wygląda doskonale ;)
Zapraszam do Uszatej Przystani: www.facebook.com/uszataprzystan

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #111 dnia: Marzec 12, 2012, 11:44:04 am »
Zgagusia widziałam wczoraj - wygląda doskonale ;)

Bośniaczku bardzo dziękuję za dobre wiadomości, często myślę o tym maluchu. To Dori nazwała go Zgaguś... od mojego nicka.

Zdumiewają mnie ludzie.

Offline Agness

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Toska & Turasek <3
  • Za TM: Czarek, Kitka
« Odpowiedź #112 dnia: Marzec 13, 2012, 08:59:34 am »
Pysiaczek pojechał do Opola (oczywiście ze swoimi wszystkimi rzeczami), na długoterminowe dt. Bardzo dziękuje J_J i jej mężowi za pomoc  :bukiet :bukiet :bukiet. Niestety Rybnik zaczyna "pękać w szwach", mam kolejne uszyska do odbioru ze sklepu w Bielsku - Białej, jedne uszyska mają zostać wypuszczone na pole i muszę temu zapobiec no i dziś przyjeżdża do nas Figielek z PK na kastrację u doktor Moroz. Śnieżynka z EC jest cały czas z nami. Potrzebujemy podkładów jednorazowych, rękawiczek jednorazowych rozmiar S oraz suszonych ziółek. Jeśli ktoś ma na zbyciu miseczki, kuwety, klatki lub pelet to chętnie przyjmę. Można wspomóc leczenie wpłacając pieniążki na konto SPK z dopiskiem na leczenie królików z Rybnika lub podając imię króliczka  :heart :heart :heart. (.....)

..... co teraz będzie z Pysią?... :icon_frown ..........czy to oznacza że czeka ją jeszcze dłuuuugie leczenie? czy trafi (i kiedy?) na adopcyjną ?

Offline dyziulek

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Marzec 13, 2012, 23:45:41 pm »
Pysia jest cudowna :jupi :jupi
 A Ty Zgaga jesteś WSPANIAŁY, DOBRYM, WRAŻLIWYM CZŁOWIEKIEM..........Szacunek dla Ciebie, wielki..... :heart

Offline Iskra

• Moderator forum
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • Moje króliki: Zając,Schab
  • Na DT: Pastylka, Kurkuma, Gorczyca, Bochenek +5
  • Pozostałe zwierzaki: Norgiś, Astra, Maruda + dwa potwory
  • Za TM: Axel, Sota, Dora, Mop, RyO, Golonka
« Odpowiedź #114 dnia: Marzec 13, 2012, 23:50:48 pm »
Zgaga- mogła bym załatwić 1-2 opakowania rękawiczek. I mogę ci oddać moją Ivermektynę, bo mi się już do niczego nie przyda, a szkoda, zeby się zepsuła. Przydało by się?
Czy coś jeszcze ci potrzeba z takich "przymedycznych" rzeczy?

Edit: tfu-tfu, nie iwermektynę. Tę żółtą, gęstą substancję do rozcienczania i smarowania zmian grzybiczych- to miałam na myśli.
Dogs have owners, cats have staff and bunnies... bunnies have slaves.
. . . . . . . .. . . . . . . . . . . .

"Mówią, że ślepa. Ślepa? Ma bystre oczy snajpera
i śmiało patrzy w przyszłość- ona jedna."

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
  • Tam dom Twój gdzie królik Twój... I bobki jego ;)
« Odpowiedź #115 dnia: Marzec 14, 2012, 01:40:24 am »
Edit: tfu-tfu, nie iwermektynę. Tę żółtą, gęstą substancję do rozcienczania i smarowania zmian grzybiczych- to miałam na myśli.
Imaverol?

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #116 dnia: Marzec 14, 2012, 06:41:40 am »

..... co teraz będzie z Pysią?... :icon_frown ..........czy to oznacza że czeka ją jeszcze dłuuuugie leczenie? czy trafi (i kiedy?) na adopcyjną ?

Pysia w najbliższych dniach trafi na adopcyjną. Zmętnienie rogówki ustępuje i jeśli proces leczniczy będzie posuwał się w tym tępię, to za około 3 tygodnie powinno być po sprawie. Jest to moje pobożne życzenie ale Pani dr Moroz mówi, że na Pyśce "oczka goją się jak na psie" , więc chyba się spełni. Zresztą, jeśli znajdzie się kochający domek, to krople i żel można podawać w DS. Koszt kropli to około 20 zł a żel kosztuje podobnie.
Zgaga- mogła bym załatwić 1-2 opakowania rękawiczek. I mogę ci oddać moją Ivermektynę, bo mi się już do niczego nie przyda, a szkoda, zeby się zepsuła. Przydało by się?
Czy coś jeszcze ci potrzeba z takich "przymedycznych" rzeczy?

Marcinek bardzo się ucieszy z rękawiczek i Imaverolu. Iskra dzięki, bardzo się wszystko przyda.

Zdumiewają mnie ludzie.

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #117 dnia: Marzec 15, 2012, 19:59:36 pm »
Wkleje Wam wiadomość z domku tymczasowego Pyśki  :bunny: :bunny: :bunny: :bunny: :bunny:

Cześć,
Pysia jest przeurocza, a jak pije ze strzykawki to rozkłada na łopatki. Wcina najchętniej jednak sianko. Dziwne bo zaczęła siusiac wszędzie i bobczyć. Dałam jej kartonik na sianko to nasiusiała do niego i nabobczyła. Dumbo jak się włamał do łazienki do dostał gryzaka w kuperek  Dumbo jest cztery razy większy od niej, fajnie to wyglądało. Waleczna bestia z Pyśki. Nie boi się pralki, zresztą  ogólnie jest bardzo odważna.

he he he Waleczna Pysia :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Zdumiewają mnie ludzie.

Offline Agness

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Toska & Turasek <3
  • Za TM: Czarek, Kitka
« Odpowiedź #118 dnia: Marzec 16, 2012, 08:19:28 am »
 :heart :heart :heart :mhihi

Offline Pan_Krolik

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Carbonita, Chawa
  • Pozostałe zwierzaki: scury scury ... muczo scury
  • Za TM: Andy
« Odpowiedź #119 dnia: Marzec 21, 2012, 19:13:01 pm »
czy cos z medykamentow jest jeszcze potrzebne ? 
"wake (call) me when u need me" HALO 4