Latte przed chwilą odszedł...
jeszcze w czw. popołudniu w klatce było mnóstwo bobków, ale wieczorem trafił do doc, ponieważ wydawał się osowiały...nic takiego się nie działo. miał lekkie wzdęcie. wszystkie parametry w normie...
wczoraj wciąż nie było bobków, więc od wczoraj byliśmy wszędzie razem - w domu, u doktora, dzisiaj popołudniu w Azylu w drodze do domu...
diagnoza wciąż ta sama...wzdęcie, po prostu wzdęcie, które powinno było znaleźć ujście...(Latte miał wcześniej badania kału i wynik był negatywny)
miałam cały czas w pamięci Mimi...Latte był do niej taki podobny, tylko od początku smutny, "dziwny"...
leki, najskuteczniejszy zestaw, kroplówki, masaże i ta podyktowana doświadczeniem świadomość, że jest źle...chociaż był taki ciepły, mył się, 2 min. przed śmiercią leżał z łapkami wyciągniętymi do tyłu niedaleko kominka. potem wzięłam go na kolana i podawałam mu dożylnie leki, a on tylko uchylił pyszczek. jego żołądek zrobił się ogromny. po dłuższej chwili Latte odszedł.
w niedzielę miałam go zawieźć do Chełmna. po drodze odebrać zamówione dla niego w uszatkowie zioła...w śr. popołudniu spotkałam się z jego opiekunami w Azylu. Latte chodził po stole. jak zawsze przez większość spotkania mówiłam o tym, jak niesamowicie wrażliwe jest układ pokarmowy u królików, o tym, jak szybko należy na wszystko reagować, o tym, że jeśli będzie się cokolwiek działo, to można do nas dzwonić nawet w środku nocy...i jak niespodziewanie czasami odchodzą...więc los ze mnie zakpił i Latte odszedł...
trudno powiedzieć więcej...to nie boli mnie niż "zawsze", a to zawsze już nigdy nas nie opuści i może z tym najtrudniej się pogodzić. z tym i tą niewyobrażalną bezsilnością, kiedy po prostu coś dzieje się poza nami...
czasami wygrywamy wbrew wszystkiemu, a czasami przegrywamy z...? tego się nie da zrozumieć
w pon. sekcja zwłok a wszystko toczy się dalej...
tylko nie tak jak powinno
...
wczoraj kata_strofa spotkała się z przyszłą opiekunką naszej Bini -
Binia już w tym tyg. opuści Azyl i zamieszka w Toruniu - Kasiu dziękujemy za spotkanie
nezuminotabi, mam nadzieję, że
Winstonowa szybko się zaaklimatyzuje i podbije Wasze serca
dzisiaj do Azylu trafiła
świnka morska - została porzucona w piwnicy w jednym z toruńskich bloków, zamknięta w kartonie. pewna starsza Pani chciała wyrzucić ten karton do śmieci, ale wtedy usłyszała hałas...mała jest już bezpieczna.
Atilka dzisiaj była gwiazdą we własnym filmie, tak jak
Nutek czy
Mioki, ale na to przyjdzie czas później...
wciąż szukamy transportu na trasie
Poznań - Toruń