Najlepiej kupić 2 klatki na allegro takie same i je połączyć zrobić schodki dla króla na wyższe piętro bądź można kupić już gotową np. :http://allegro.pl/klatka-willa-2-pietra-dla-krolika-szynszyla-i1541874149.html
Tylko ta akurat jest mała no ale można kupić np.: dwie setki lub dwie 120 połączyć i już mamy klatkę dla dwóch królów. Albo jak to dziewczyny wcześniej napisały zagroda najlepsza ;P jak mamy dużo miejsca to można kupić dwie zagrody z 6 lub 8 elementów połączyć i już mamy zagrodę dla króliczków większą
Nie koniecznie trzeba kupować 2 zagrody
Jedna zupeeeełnie wystarczy
Ja mam zagrodę 8-scienną 60x60cm. W kwadrat wychodziło 120x120 - jak dla jednego króla ok
Zrobiliśmy małe przemeblowanie zagrody i konstrukcja ma 150x140cm - na dwa króliki IDEALNIE
do tego potrzebne było tylko 5 ścianek z owej kupionej zagrody i ściany (najlepiej to robić tam gdzie mamy kąt ścian)
przy ścianach płotka od zagrody nie ma, są tylko ścianki dane od strony pokoju. Ostatnie przymocowane są do ścian za pomocą haków.
Więc myślę, że to idealne rozwiązanie.
Kupna dwóch klatek nie polecam, bo więcej zajmują miejsca same klatki, niż miejsca jest w nich.
Zresztą koszt dwóch klatek zwykle może być większy niż kupno kojca.