Uwaga - podajemy nasze nowe numery kont w banku kliknij tutaj.
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: Nuna w Maj 02, 2011, 10:14:27 amSiemie lniane nie wiecej niz lyzeczke dziennie w okresie linienia, jest tuczace to raz, a dwa zawiera glikozydy cyjanogennne, te rozkladaja sie w ukl. pokarmowym i wydziela sie cyjanek- podobnie jak w pestkach jablek. Plaska lyzeczka jest bezpieczna.Pierwsze słyszę o tym cyjanku. Weterynarz króliczy zalecił mi dawać 2-3 szczypty siemienia dziennie - ma to byc jedyne źródło kwasów omega w diecie króliczka. To wychodzi pewnie około łyżeczki, ale jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania i powinno się w diecie znaleźć - za to nie powinno być słoneczników ani innych roślin oleistych (jeszcze o jakiś nasionach mówił, że mogą być zamiast siemienia, ale nie znałam ich i nie pamiętam, co to było).poprawiłam pomyłki i uściśliłam
Siemie lniane nie wiecej niz lyzeczke dziennie w okresie linienia, jest tuczace to raz, a dwa zawiera glikozydy cyjanogennne, te rozkladaja sie w ukl. pokarmowym i wydziela sie cyjanek- podobnie jak w pestkach jablek. Plaska lyzeczka jest bezpieczna.
MAS genialne! Co na to sasiedzi?
A co myślicie o suszeniu ziółek w siatce na ryby?
Cytat: LeryMosa w Maj 11, 2011, 15:25:16 pmA co myślicie o suszeniu ziółek w siatce na ryby?Też da radę tylko trzeba wcześniej taką umyć. Sama mam siate rybacką wujka i szorować ją bede