wiem, że brak wiadomości dot. Tufiego u wielu osób budzi lęk, że coś się stało
ale sytuacja co do zasady się nie zmieniła.
zła wiadomość jest taka, że
Tufi schudł 5 dag, ale mieliśmy ciężkie 3 ostatnie dni, a wczoraj Tufi był niezadowolony z powodu chwilowej zmiany karmy ratunkowej
dzisiaj mamy już zapas rodicare instant i nadzieję, że chłopak odzyska chociaż to 5 dag
jelita spokojnie - przez ostatnie 2 dni nie było galaretki, dzisiaj w jelitach nie było płynów. w pyszczku cały czas utrzymuje się taka sama niewielka, ale jednak pewna ilość ropy.
na pocieszenie powiem, że Tufi nadal ma bardzo dobry humor, o czym przekonał się dzisiaj nawet...Rusłan
Tufi jak zawsze biegał po gab. doc, a kiedy odkryłam transporter Ruska (mojego wojownika, który ustawia w szeregu koty a w domu pilnuje każdego intruza), Tufi wszedł na Ruska...i próbował go zgwałcić - aż wstyd się przyznać, ale chyba po raz pierwszy w życiu taki widok nas po prostu rozbawił
nasz anorektyk Tufi, który w Azylu jest uwielbiany, cieszy się respektem i nigdy nie męczył żadnego królika! a tu nagle akcja z Ruskiem
tak czy inaczej w przypadku Tufiego to przejaw jego woli życia
doktor był dzisiaj bardzo zadowolony z
Kurt (odpukać!). Kurt nadal wygląda dość drastycznie po lewej stronie pyszczka (chociaż ja się przyzwyczaiłam
), ale to wynik ciągłego oczyszczania, tak aby nie dopuścić do zamknięcia rany. Kurt jest w naprawdę dobrej formie. ma piękny apetyt, robi mnóstwo bobków, nocą buszuje po całym Azylu a rana naprawdę bardzo ładnie oczyszcza się z ropy i w dużej mierze jest już czysta...(i tutaj pojawia się: odpukać, chociaż obecny stan Kurt po tym wszystkim co razem przeżyliśmy bardzo nas cieszy i daje nadzieję
).
dzisiaj u doc była też
nowa podopieczna Azylu, którą dzisiaj Magda przywiozła z Bydgoszczy. świat króliczki do tej pory ograniczał się do klatki o długości 40 cm, co niestety ma odzwierciedlenie w jej stanie zdrowia. króliczka ma nadwagę - duże wole i przykurcz tylnych łapek. nie potrafi poruszać się jak zdrowy króliki. musimy zrobić jej zdjęcie rtg, ponieważ ma problemy z zębami. jej dolne trzonowce są bardzo duże, a górne zupełnie starte - najprawdopodobniej stąd problem z prawym okiem.
jutro wrzucę zdjęcia małej.
Momo waży 2,15 kg (jeszcze 15 dag i będzie idealnie), a dzisiaj miał drobny zabieg usunięcia tłuszczaka
do doc zabrałyśmy dzisiaj na kontrolę
Bonsai, który nadal walczy z kichaniem
do nowego domu w Toruniu trafił dzisiaj adopcyjny
Bailo!
Pesteczka dzielnie walczy, ale póki co bez większych zmian. dzisiaj wydawało mi się, że jest trochę lepiej, ale nie wiem. zobaczymy co przyniosą najbliższe dni...
HerbiPetitka Tivia***
a na koniec...
Konkurs TIVO i Fundacji Azyl dla Królików!
Domowi copywriterzy w kapciach z króliczymi uszami, blogerzy, których królik odłączył nie raz od urządzeń USB, powieściopisarze z uszakiem zamiast kota na kolanach i wszyscy kreatywni językowo miłośnicy długich uszu - zapraszamy Was do konkursu na motto Azylu dla Królików w Toruniu!
Podczas majówki nasza wolontariuszka Weronika wydumała, że na jednej ze ścian Azylu jest pusto i przydałoby się ją ozdobić. Czym? Hasłem przewodnim! Weronika zobowiązała się, że przygotuje piękny epigraf. Co będzie jego treścią? Oto pole do popisu dla Was.
Propozycje (maksymalnie 3) prosimy przesyłać na: fundacja@azyl.torun.pl do 26 maja.
Pierwsze miejsce może być tylko jedno, zaś nagrody będą następujące:
- nagrodzone hasło znajdzie się na azylowej ścianie, na stronie internetowej TIVO oraz Fundacji Azyl dla Królików, na profilu FB Fundacji oraz na ulotkach i innych drukach okolicznościowych
- autor otrzyma paczkę z ziołowymi smakołykami dla pupila ufundowaną przez firmę TIVO
- dodatkowo dwie NIESPODZIANKI - jedna dla królika, druga dla opiekuna (oczywiście z motywem królika)
Zwycięskie hasło zostanie wybrane w głosowaniu przez Zarząd i Radę Fundacji Azyl dla Królików. Ogłoszenie wyników 31 maja!