Zajrzałam na te stronę przypadkiem i przeczytałam uwagi o granulacie CUNI PRO i zrozumiłam teraz dłaczego moja Kisusia ma ostatnio problemy z bobkami. W zasadzie daję CUNI COMPLETTE ale czasami , ,dla urozmaicenia daje CP. Zauważyłam ,że bobki sa mniejsze i często po południu robi ceko . Jest mniej ruchliwa. Daję jej preparat osłonny Pro Kolin+zamiast lakcidu,który dla króliczków jest niewskazany i jej przechodziło. Z początku myślalam, że to wina zieleninki ,tóra wprowadzam swojej Królównie , a której ona wczesniej nie jadała. Teraz to jasne i k0ojarzę , że odkąd jej zaczęłam urozmaicać jedzenie CP zaczęły się kłopoty. Nie byl to całkowity zator , bo Kicusia to przyklad klasycznego niejadka , ale teraz jej to wyszło na zdrowie.
Przy okazji zapytam , w sklepie internetowym animalia pokazał się pokarm
Cliffi Pippo Physiologic -pokarm fizjologiczny dla królików miniaturowycH 700g 15 zł
skład :proteiny 13%, tłuszcze 2,1%, błonnik 23,2% popiół 9,6%
Czy ktoś to stosowal i ma jakieś doświadczenie z tym związane. Chciałabym to kupić , żeby Kicusi poprawić apetyt. Co prawda to pokarm , ale składniki interesujące. Albo proszę o radę , jak poprawić apetyt niejadkowi. Po ostatnim truciu kokcydii , apetyt jeszcze zmalał. Właściwie chętnie je tylko jabłka suszone Zuzali , ale tego akurat nie dostaje dużo.