ale te lade chyba trzeba bedzie troche zmodernizować, przejelam ja po sklepie, ktory tu funkcjonowal, na poczatek jest ok, ale mam chęc w niej sporo zmienic.
Kupilismy dzisiaj regal w IKEI! ten w systemie BILLY, ciemnobrazowy.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79847642Wazy 150 kilo, wiec ma go jutro przywiezc ciezarowka z IKEI. Zaplacilismy 899 zl, ale jest naprawde wypasiony, wysoki bardzo ( ze 2 i pol metra - bo kupilismy nadstawki jeszcze dodatkowo, wiec jest wyzszy o jedna półke niz ten na zdjeciu) i na ksiazki w sam raz. Calosc pieniedzy pochodzi z grantu PETY, ktora dokladnie na urzadzenie biura i zakup mebli nam go przelała. 300 zl wydalam 2 dni temu na biurko - specjalne pakowne do komputera i drukarki, razem z wysokimi półkami - ale pozostale 2 biurka, ktore sa potrzebne będziemy musieli juz wybłagac u kogoś, na to juz pieniedzy nie ma ( bo musze juz przykrecic kurek z moimi prywatnymi srodkami).
Na razie uruchamiamy specjalna podstrone o biurze i bibliotece i bedziemy poszukiwac darczyncow, bo w tej chwili na konto SPK wplywaja i tak glownie darowizny z tytulem " na leczenie krolikow" " na pomoc krolikom" " na pomoc "imie krolika" - wiec tych pieniedzy ruszac nie mozemy. wyjatek stanowia darowizny o tytulach " na potrzeby SPK" i tego typu, ale to ledwo starcza na utrzymanie telefonów.
Dopoki nie zaczna wplywac jakies darowizny stricte z przeznaczeniem na urzadzanie biura, bedziemy siedziec w prowizorce i moich prywatnych meblach
ale i tak ogolnie nie jest zle i dzialac juz mozna.
Dlatego tez od paru dni juz powoli w bólach ta podstrona powstaje, a weekend prawdopodobnie tez dokonczony bedzie tymczasowy katalog biblioteki - i wtedy przeleję drugą czesc pieniedzy od PETy Stowarzyszeniu Empatia, ktore to ma zająć się z kolei kompletowaniem niektorych ksiazek - zza granicy.
Przypominam, ze PETA dala nam pieniadze na wspolny projekt - Empatii i SPK - na biuro, biblioteke i w ogole centrum praw zwierząt, tysiac dolarow, po przycieciu tej kwoty przez banki i przewalutowaniu na koncie wylądowalo 2200 zl z groszami.
Miasto Warszawa zaczelo juz rozpatrywac w koncu wnioski o dotacje, mam jutro do nich isc i jeszcze podpisac pare rzeczy.
Mam nadzieję, ze cos nam przyznaja ( na leczenie krolikow, kastracje, zakup klatek i karmy).