Kochani,
zdążyłam wrócić z delegacji i nastawić bigos, czyli impreza może się odbyć
KTO:niestety z powodu najazdu rodzinnego wypada Ania z Marcinem, za to doszła Agnieszka z Krzyśkiem
nie mam potwierdzenia od bośni ani Dorotki Auriskowej, a więc póki co wygląda to tak:
Kic, klaudiapiwo x2, oscarez x2, brrunia, Astharte, Kasiek (chwila), worrki x 2, dominek x 2, LejdiKejt, mroofki x 2, Marchewka x 2, magii0 x 2, bosniak x 2?, Dorotka Auriskowa? Zajęcowa z Pawłem dotrą późno, ale dotrą
GDZIE:adres z instrukcją dotarcia wyślę
na priv. Przypominam, że nie działa domofon, więc trzeba dzwonić do mnie na komórkę!
KIEDY:jutro, czyli w sobotę 30.XI. Godzina dowolna, może od ok. 19.00, żebyśmy zdążyli i zjeść i podziałać?
CZYM (konsumpcyjnie):robi się wegebigos, Klaudia przyniesie składniki na sałatkę (nie wiem jaką), oscarezy będą robić pizzę lub przyniosą sałatkę (choć może skoro jest bigos, to nie trzeba tyle szczęścia na ciepło, tylko raczej sałatkę?) i szarlotkę
.
UWAGA! Z uwagi na świeżą (w miarę) poremontowość, a uprzednio miljony przeprowadzek, mam mało naczyń i osprzętu kuchennego, więc sugeruję raczej przynosić gotowe sałatki i inne rzeczy, niż liczyć, że u mnie będzie czym robić poza tym mam trochę wina i trochę słodkich alkoholi, zachęcam do inwencji w tej sprawie
CZYM (rękodzielniczo):worrki: tasiemki, koraliki, nozyczki, dziurkacze (motylek, gwiazdka, listek), trochę bloków, klej przyniesiemy. zwłaszcza wstazek mamy dużo więc niech nikt nie kupuje wstazek
klaudiapiwo: Klej na goraco, sznurek do pakowania ciemny i jasny, sloiki do decoupage okrejone sznurkiem, dużo rzeczy światecznych z masy solnej do pomalowania farbami akrylowymi, Koraliki drewniane, Niewielkie ilosci cekinow, wikol
Zajęcowa: farby akrylowe, świąteczne naklejki, bristol
Kic, Lejdikejt: królicze przysmaki + kartoniki na kartki i kolorowe cuda od Elżbiety1950
magii0: trochę kolorowych kartek a4, wyciskarke do wzorków i jakies dziurkacze ozdobne.
UWAGA! Z uwagi na jw, praktycznie nie posiadam gadżetów biurowo-plastycznych (pisaki, kredki, pędzle, farbki, kleje...). Uprasza się o przynoszenie!POTRZEBA:
KARTON na kartki, najlepiej juz wycięty, a ponadto przydatny będzie papier kolorowy, flamastry, może bibuła, kawałki niepotrzebnych tkanin i na pewno dużo kleju, farby, kleje, sznurki tasiemki, pedzle, koraliki, tekstylia, wloczki, guziki, pisaki, kredki, wszelkie popierdółki, resztki, strzępki, które się normalnie wyrzuca, a na naszym rękodziele zyskują drugie życie ku chwale uszatych.
Jeśli ma ktoś torby i torebki, takie pasujące na uszate smakołyki i sianko, niech da mi cynk jak najprędzej