dziewczyny, proszę
my nadajemy z Magdą imiona wg jednego głównego kryterium - muszą być charakterystyczne, tak, abyśmy były w stanie odróżnić króliki. czasami są to imiona bardzo dziwne, ale to nam ułatwia sprawę
tak czy inaczej najczęściej w nowych domach króliki otrzymują nowe imiona
z listy imion podanych przez Was dzisiaj na pewno wybierzemy szczęśliwą siódemkę, a w zasadzie pewnie Magda wybierze
cała siódemka żyje.
razem z
5 mieliśmy bardzo ciężki poranek. chłopak ma cały nos zainfekowany ropą. gdyby usunąć cały strup z nosa, mielibyśmy tylko mięso z ropą
niestety oczyszczanie tego nosa to koszmar. chociaż chudzielec jest strasznie słaby, walczy, a stres jest dla niego niebezpieczny. jednym słowem trauma i dla mnie i dla niego
na szczęście popołudniu było już lepiej. kiedy do nich weszłam, był ożywiony i jadł. na pewno ze wszystkich królików jest w najgorszym stanie. myślę, że od zeszłej soboty zrobił pewien postęp (jego stan ocenialiśmy jako krytyczny), ale nadal rokowania są bardzo ostrożne...z drugiej strony wciąż mnie zaskakuje swoją ogromną wolą życia i tym, że potrafi się na mnie nawet porządnie zirytować
dzisiaj patrząc na pozostałe króliki, odetchnęłam z pewną ulgą.
7 - dorosła samica, zrobiła ogromny postęp. moim zdaniem jest z nią oddechowo znacznie lepiej. mam nadzieję, że w pon. doc to potwierdzi.
porównując jej zdj. z dzisiaj i z zeszłej soboty widać bardzo dużą różnicę. nie jest już duszącym się szkieletem z otwartymi ranami.
4 rano lepiej, popołudniu gorzej oddechowo, ale wydaje mi się, że zgrubienie nad okiem zaczyna wysychać.
6 oddechowo bez szału, ale myślę, że mimo wszystko mamy pewien postęp. apetyt jej dopisuje.
jutro interferon - marzyłam o tym, żeby dożyły do drugiej dawki...
dzisiaj otrzymałam zgłoszenie o kolejnym króliku pilnie potrzebującym pomocy, znalezionym bodajże w parku w ciężkim stanie (z tego wszystkiego nawet nie pamiętam, gdzie dokładnie go znaleziono). być może jutro będzie już pod naszą opieką. oby się udało.