oby energia skupiona wokół Azylu przyciągała do nas coraz więcej pozytywnych osób i przede wszystkim zachęcała do działania
to będzie jeden z największych sukcesów Azylu
myślę, że nasz start, chociaż połączony ze znacznym wzrostem liczby podopiecznych i pracy, jest bardzo zachęcający
działamy, działamy
jeszcze wiele trzeba zrobić i naprawić w tym króliczym świecie
julka1
Puchatek wygląda cudnie
Majgull jest w DT u Pauliny w Bydgoszczy
myślę, że niedługo musimy pomyśleć o jej sterylizacji
w tym tyg. przedstawię podsumowanie finansowe za maj i myślę, że będę to robić zawsze w I tygodniu miesiąca - tak jak jest dotychczas - ponieważ trudno mi wszystko ogarnąć konkretnie na I dzień każdego miesiąca
maj był miesiącem niezwykle intensywnym i wyjątkowo długim
, w pewnym sensie dla mnie samej był to sprawdzian możliwości
- do Azylu przyjechała
Marie z Warszawy
- Magda wraz z Majką brawurowo przeprowadziły interwencję w Bydgoszczy, a tym samym do Azylu trafiło 11 królików, w tym 5 samic w ciąży
- pojechałyśmy na interwencję w Kościanie w ok. Poznania – sprawa cały czas jest w toku. w tej chwili czekamy na decyzję w tej sprawie...
- kolejne dni koncentrowały się wokół codziennych wizyt u weterynarza:
króliki z interwencji:
Frenchy,
Plameczka Pac,
Satine oraz
Tamtamila:
- zostały wysterylizowane (niestety była to sterylizacja aborcyjna)
Tabasco - został wykastrowany
wszystkie króliki miały świerzb – samiczki rany na skórze - w tej chwili skóra wygląda już dobrze
wczoraj cała ekipa, włącznie z maluchami Satine otrzymała kolejną dawkę iwermektyny.
teraz czekamy aż
Bombalurina przestanie karmić maluchy, aby móc podać iwermektynę całej piątce.
Perczyk po długiej walce z infekcją dróg oddechowych (Perczyk trafił do nas chory), udało nam się go wykastrować , co jest szczególnie cenne ze względu na jego zachowanie
Aniu, dziękuję za opiekę nad tym króliczym świrem
w maju do Azylu trafiły również:
Shelby, Holly, Gawroszka, Lana - cała czwórka z problemami zdrowotnymi
Gawroszka wymaga długotrwałego leczenia i bardzo troskliwej opieki - musi stale przyjmować leki. postaramy się wzmocnić jej kości. z czasem czeka ją korekta zębów. na pewno zrobimy jej też badania krwi.
Holly po sterylizacji i korekcie zębów policzkowych jest już gotowa do adopcji
Lana została wysterylizowana w ostatnim momencie. doprowadzimy jej futerko do porządku i możemy wysłać tą pannę do nowego domu
Shelby czuje się nieporównanie lepiej niż w dniu, kiedy do nas przybyła. zwalczyliśmy infekcję, przeszła zabieg korekty zębów trzonowych, została wysterylizowana. nadal musimy pracować jednak nad uregulowaniem jej układu pokarmowego.
króliczka uczy się też korzystania z kuwety i robi postępy
nasi rezydenci specjalnej troski pojawiali się w maju na wizytach kontrolnych u doc -
Forest,
Masza,
Uszatek,
Yogi (Yogi ze względu na zęby wymagające regularnej kontroli)
Patient została wysterylizowana i przeistoczyła się w królową Azylu
kilka uszaków z Azylu wyjechało do DT oraz DS
uszaci mieszkańcy Azylu zużyli 360 kg peletu
(jak w zegarku
)
Azyl odwiedziło wielu gości
, a wokół pomocy "azylantom" skupiło się tyle osób
za tą codzienną czasami ciężką pracę dla Azylu - na miejscu, przez internet, w innych miastach - wszystkim chciałabym bardzo podziękować
za dyżury, za pomoc z transportem - zwłaszcza w kontekście wizyt u doc kilka razy w tyg., za pomoc w zaopatrzeniu, za opiekę pooperacyjną dla wszystkich królików (Konrad&Kaja
), za reagowanie na alarmy, kiedy plan dnia legł w gruzach...
za pomoc w Toruniu, w Bydgoszczy, w Poznaniu - wszędzie tam, gdzie jej szukamy...
za naszą stronę internetową, za świetną wersję polską i anglojęzyczną FB
za zaangażowanie w imprezy promujące Azyl
za to, że wszystko udało się połączyć
Ruda również dziękuję wszystkim za oklaski