Zaraz zajrzę na fb, dziękuję Blacky
Wydaje mi się ze ich płci nie sprawdzaliśmy.
Masz rację, już bzdury gadałam wczoraj (dzisiaj w zasadzie
).
Kilka poprawek :
1. Srokata samica: ciąża, zapelnie podeszwy skoków, poza tym zdrowa, trafi dziś do dt u Ani
2. Samica Olbrzyma belgijskiego w zaawansowanej ciąży (lada moment rozwiązanie), świerzbowiec uszny, poza tym zdrowa, trafiła do dt u Prym
3. Duża brązowa panna, wczesna ciąża, ropień wargi
4. Samiec olbrzyma belgijskiego, martwica, zmiany grzybicze, obrzęk nosa, świerzb uszny, czeka go RTG lewej kończyny (na której jest martwica)- to ten, gdzie pomyliłam wczoraj płeć
5. Srokata samica, ciąża, poza tym zdrowa
6. Czarna agresywna panna, wczesna ciąża, poza tym zdrowa
7. Duża brązowa samica, nie rozpoznano ciąży, ma rujkę, zakatarzona - z niej wczoraj zrobiłam z kolei pana
8. Samiec srokacz, zdrowy, dziś trafił do dt u Karoliny
9. Czarny samczyk, ranka na plecach, ropień na plecach , grzybica, obrzęk nosa, zapalenie podeszwy skoków
10. Czarny samczyk z bąblem na nosie, rozerwana skóra moszny, ropnie na pyszczku i w pyszczku, obrzęk nosa, zapalenie podeszwy skoków
11. Czerwona samica, z której wczoraj zrobiłam chłopa, Chelietella (nie wiem czy tak to się pisze
), wada siekaczy, ropny katar, wychudzenie, zapalenie podeszwy skoków
12. Samiec podpalany, katar, ropień, obrzek nosa
13. Mała samiczka, którą nazwałam
Pistacja, zdrowa, wychudzona, grzybica na uszach
Wykluczyliśmy mykso !
Ale wszystkie podejrzane o pasterelloze
Mamy 8 pań, i 5 panów
2 panie urodzą małe
6 jutro zostanie poddane sterylizacji.
Dla Pań z lecznicy Medicavet
wielkie podziękowania
Wszystkie uszaki, które nie są w dt zostały w tej właśnie lecznicy pod czujnym okiem dr. Rzepki.
https://picasaweb.google.com/MateuszDudkowski/2122Czerwca2011Mszczonow?authkey=Gv1sRgCPqenvDe3sOUvwE&feat=directlink#5620961735472246850 lans na zimny łokieć