bylo milo ...nawet bardzo milo ...bylo .....
zadzwonil telefon ........
....halo ( w sluchawce glos starszej kobiety ) ......dostalam numer telefonu do Was od OTOZ Animals ...pomozcie ( szloch)!.......
Maz hoduje kroliki , teraz zachorowal , do czasu jak mogl to sie nimi zajmowal , teraz pod nieobecnosc meza zostalam sama
maz jest w szpitalu a ja nie mam sily sie nimi zajmowac , nie wiem jak i szukam pomocy dla nich bo nie daje rady a zal mi ich .....pomozcie ......
Kobieta nie potrafila okreslic wielkosci i liczebnosci zwierzat ...jedyne co sie dowiedzielismy to to , ze kroliki byly hodowane w celach konsumpcyjnych ...
Kroliki na mieso , znaczy hodowlane ....w Sopocie przepelnienie ...i co teraz ...
Jak nie wezmiemy ich do niedzieli ...pojada na wies ....podobno do dalszej hodowli ....
nich sie dzieje wola nieba , pojechalismy .....
Jedna ze spokojnych dzielnic cywilizowanego miasta, jak postrzegana jest Gdynia, 10 min do centrum , dzielnica domkow jednorodzinnych
z ulicy nic nie zapowiadalo co skrywa , ladny dwupietrowy, w miare zadbany dom ......a na tylach w "ogrodzie":
No niby nic , znaczy nie spodziewalismy sie luksusow , male , sklecone klatki z byle czego , brud , zapach....uuuu masakra ,
pelno owadow , warunki makabryczne ! ....... ale bylo jeszcze cos , cos co wprawilo nas w jeszcze wieksze oslupienie ..
prawie szczelnie zakryte boksy skrywaly tajemnice ....
KROLIKI HODOWANE NA "MIESO" BYLY JAKIES .......MALE ....TO BYLY MINIATURKI ...Juz nie napisze ze w Sopocie przepelnienie
cudem chyba jakims , znalazlysmy awaryjne domy tymczasowe dla tych nieszczesnikow
tutaj wielkie podziekowania dla wszystkich
a w szczegolnosci
Marty , ktora przyjela wieksza czesc nieszczesnikow .
Marta zglosila sie do nas niedawno z mozliwoscia DT i tutaj od razu taki strzal
awaryjnie moze tak chwile pozostac ale malutka chwile ,
SZUKAMY DLA NIESZCZESNIKOW CHOCBY DOMOW TYMCZASOWYCH gdyby ktos cos wiedzial prosimy o kontakt :
sopot@kroliki.net Krolinki ( bo wszystkie sa dziewczynkami ) sa dosc mocno wystraszone , na sam widok czlowieka wpadaja w panike
powinien to byc raczej doswiadczony dom , bardzo prosimy
Przedstawiam nowe "nabytki" Sopockiego Uszakowa :
DZIEWIEC PRZERAZONYCH USZATYCH SIEROT PROSI WAS O POMOC Dziewczyny umowione sa juz na sterylizacje , kazda musi byc bezwglednie jak najszybciej poddana zabiegowi
Jeden zabieg to koszt 200,00pln ,
BARDZO PROSIMY O WSPARCIE
PRZYDA SIE KAZDA ZLOTOWKA razem z dziewczynami
POD OPIEKA SOPOCKIEGO USZAKOWA NA OBECNA CHWILE JEST 70 USZATYCH SIEROT a maja przyjsc pod koniec sierpnia jeszcze trzy .......