panimama no zmieniają bo póki co wszystko na szybko było sprawdzane i teraz dopiero się okazało w czym jeszcze musimy się doszkolić
Poniżej wklejam kilka zdjęć z interwencji, niech to będzie przestrogą dla wszystkich tych, którzy kupują zwierzęta w tym króliki przez Allegro. Proszę bardzo, jak wyglądają warunki w jakich są trzymane i jak wygląda taka domowa "pseudohodowla":
W tej klatce były 3 dorosłe króliki i 5 jednodniowych maleństw, które zostały zadeptane:
Teraz właśnie Ola z Kamilą są w schronisku i zajmują się całą 20stką, porobią im nowe zdjęcia i zabiorą kolejną porcję do weterynarza. Bo jak się okazuje, wcale nie są całkowicie zdrowe o czym zapewniał nas ten Pan.
Jeszcze jak na złość wszystko jest zasypane i mają problem z dojazdem
Ale mam nadzieję, że sobie poradzą.
Jak tylko będziemy miały nowe zdjęcia i lepiej poznamy całą gromadkę napiszemy o nich co nieco. Najważniejsze, że żaden z nich nie jest agresywny.
Dziękujemy wszystkim tym, którzy już teraz zaoferowali się nam pomóc - jest to dla nas naprawdę bardzo ważne, bez Waszego wsparcia nie damy sobie z tym wszystkim rady - mimo najlepszych chęci.
Na stronie głównej jest już apel o pomoc dla toruńskich uszu, niedługo pojawi się też na adopcyjnej.
Ale gdyby przypadkiem ktoś zajrzał na ten wątek i chciałby jakoś nas wesprzeć to są 3 możliwości:
W przypadku wsparcia finansowego, prosimy o wpłatę dowolnej kwoty na konto:
STOWARZYSZENIE POMOCY KRÓLIKOM
ul. Okopowa 43/51
01-059 Warszawa
PKO BP Oddział 1 w Warszawie nr
83 1020 1013 0000 0102 0133 0554
z tytułem przelewu: "Wsparcie dla toruńskich królików"
Wpłacone pieniądze w całości zostaną przeznaczone na kastrację, sterylizację oraz leczenie królików, które okażą się chore.
Gdyby miało to być jedzenie, sianko, żwirek prosimy o wpłatę dowolnej kwoty na konto sklepu internetowego
www.swiatkrolika.euFRESHbit.pl Michał Dudkiewicz
ul. Zbożowa 37b/30
87-100 Toruń
mBank 77 1140 2004 0000 3302 6402 9338
z tytułem przelewu: "Wsparcie dla toruńskich królików"
Za wpłacone pieniądze zakupimy produkty, które w danym momencie będą nam najbardziej potrzebne.
Natomiast jeśli ktoś chciałby pomóc nam w inny sposób, przysyłając paczkę z jedzeniem bądź z innymi niezbędnymi nam w chwili obecnej produktami bardzo prosimy zaadresować ją na adres, który podam po wysłaniu do mnie prywatnej wiadomości lub maila.
Oczywiście tak jak już wcześniej pisałam dla tych wszystkich uszatków najbardziej potrzebne są nowe domy stałe i tymczasowe - schronisko w którym mają swój "pokój" i w którym zajmujemy się nimi osobiście jest tylko chwilowym rozwiązaniem, a one zasługują naprawdę na wiele więcej....