Wymienię w punktach:
1. Jaki jest w Gdyni dobry weterynarz, co do którego nie ma wątpliwości, że wykona kastrację prawidłowo? Myślę, że to już czas by Brysia wykastrować.
2. Czy normalne króliki tarzają się? Zauważyłam, że mój Ryszard tarza się, ale jakby z radością, więc uznałam to za relaks, ale jednak mnie to martwi. I jeszcze jedno: on czasami wskakuje na kanapę i kładzie się tak jakoś śmiesznie, jak zdechła ryba, tak że jednym bokiem się opiera o kanapę, na plecach, brzuch do góry, morda uśmiechnięta. Czy to normalne?
3. Czy jeżeli daję królikowi jedzenie z Auchan, on się na nie rzuca, kupki ma normalne, żadnych wahań wagi, siano i wodę ma prawidłowo, to czy mogę ją podawać dalej? Rysio jest jakiś dziwny, nie lubi tych drogich karm (Cuni Pro,Burgess) a przepada za tymi tanimi. I wcale nie wybiera sobie, zawsze wszystko ładnie je. Dostaje oprócz tego mieszankę ziołowo-owocowo-warzywną dla królików Herbal Pets. Teraz z warzywami cieńko, ale ciągniemy na suszkach.
4. Co ile zmieniacie królikom ściółkę? Bo ja mam klatkę 80tkę i kuwetę narożną. Coziennie wybierać żwirek (drewniany, niepylący) z narożnej? On aż tak strasznie nie sika w jeden dzień, więc nie wiem czy warto marnować tyle dobrego żwiru. Czym wykładacie klatkę, oprócz żwirku w kuwecie? Trocinami, szmatkami, sianem? Macie paśnik?
5. Ile wasz królik czasu dziennie biega? Gdzie stoi w domu? W waszym pokoju?
6. Czy wasz królik śmierdzi?
7. Ile żyją króliki?
8. Do jakiego wieku można kastrować króliki?
Bardzo, bardzo prosiłabym o odpowiedzi. Bardzo zależy mi, by być jeszcze lepszą opiekunką dla Ryszarda