Witam. Jestem na forum całkiem nowa, ale chętnie podjęłabym sie opieki nad królikiem, najlepiej jakąś miniaturką, mógłby nawet być z dłuższą sierścią czy coś (lubię czesać) kolor, płeć nie mają znaczenia, ale by był łagodny najlepiej i chciał kontaktu z człowiekiem. Macie kochani jakieś takie maleństwo w zanadrzu?
Ja mam obecnie w domu 2 psy, które od szczeniaków wychowywane były z gryzoniami, głównie chomikami i świnkami morskimi. Całkiem niedawno odeszły mi 2 moje świniaczki (jeden zginął przez psa - ale broń boże żadnego mojego, a drugi odszedł, nawet nie wiem z jakich przyczyn, był całkiem zdrowy, jak wyszłam na uczelnię, a jak wróciłam to już jego ciałko było zimne
) przeżyłam to bardzo gdyż oba świniaczki były młode, jeden nawet roku nie miał, drugi odszedł w wieku roku, to byli bracia
a, że od kąd pamiętam u mnie w domu są gryzonie to chciałam spróbować z króliczkiem... bardzo proszę o podpowiedź i odp.
Oczywiście zdaję sobie sprawę jakie są obowiązki wobec takiego malucha. Moje zwierzęta są pod stałą kontrolą weterynaryjną i poświęcam im niemal całkowity swój czas.