SWIETA WIEKLANOCNE: sa juz pierwsze sygnaly ze swieta WielkiejNocy juz tuz tuz ... Zaczal sie szal swiatecznych zakupow i prezentow a w zasadzie wielkie przygotowywania odpowiedniego asortymentu w sklepach na prezenty , wlasnie prezenty
A jaki prezent najlepiej odda "ducha" swieta WielkiejNocy , Wiadomo :
KROLICZEK a jak kroliczek to gdzie.... w sklapach zoologiczych.....
Byl piekny piatkowy ranek gdy "dobra duszyczka" wybrala sie do sklepu zoologicznego w celu zakupu ziol dla swoich podopiecznych i jak to z kazdym z nas bywa zerknela w kierunku akwarium z kroliczkami , aby sie upewnic, czy kroliczki maja wszystko co winny miec zapewnione. Bylo ok. uff lecz gdy dotarla do kasy, ku jej ogromnemu zdziwieniu, zauwazyla ogloszenie:
"PROMOCJA : PRZY ZAKUPIE AKCESORIOW POWYZEJ 50.00pln "ZAJACZEK NA ŚWIETA " GRATIS " . Przy czym jakich akcesoriow nie bylo blizej sprecyzowane, wiec "dobra duszyczka" zaciekawiona " zapytala i okazalo sie ze kroliki z akwarium nie sprzedaly sie w przeciagu dwoch tygodni wiec zostaly przeznaczone na gratis przy zakupie jakiegokolwiek sprzetu ze sklepu , niekoniecznie zwiazanego z krolikami. Sklep probowal w ten sposob pozbyc sie "trefnego" artykulu a przygotowac sie na kolejna "dostawe przedswiateczna". Na pytanie w jakim wieku sa kroliczki , Pani sprzedawczyni odpowiedzila: siedem tygodni :
SIEDEM TYGODNI LUDZIE , CO SIE DZIEJE , SIEDMIOTYGODNIOWE MALUCHY SA ZA DUZE - masakra - to ile teraz musza miec maluchy aby byly odpowiednim towarem na sprzedaz , aby sie ktos nim zainteresowal ? no ile ? - przeciez matka musi karmic mlode do 6-8 tygodni - masakra
Wlasciciel sklepu dba o kroliczki ale tylko do czasu kiedy sie sprzedaja - towar musi byc pierwsza klasa !
"Pani,.... rzekl wlasciciel.... , handel krolikami to zaden interes , ale na klatkach , karmie i innych dodatkach o to.. to juz zupelnie inna sprawa , to jest interes , ale zeby on sie krecil to trzeba miec niestety kroliki ! i dlatego je mam , bierzesz Pani ta dwojke czy nie ? jutro przyjezdza nowa dostawa i juz mam umowione z hodowca ze zabierze te z powrotem bo sa juz za stare ...ze co, ze co hodowca moze z nimi zrobic ?... Pani, co mnie to obchodzi ,
LICZY SIE INTERES a i tak moge je oddac tylko za darmo wiec wszystko mi jedno co sie z nimi stanie , w ogole mnie to nie obchodzi , ... ze co, jakie stowarzyszenie ? tylko mi by tego brakowalo , jeszcze mi tutaj kontrole beda robic ... nie powiem wszedzie mam porzadek , warunki dla zwierzat ok.... ale Pani, szkoda czasu ... zadnego stowarzyszenia prosze mi tu na glowe nie sciagac ... Pani bierzesz czy nie ? ..."
I w taki oto sposob dwa siedmiotygodniowe ,
za duze i za stare , kroliczki trafily do nas -
mas :
Spodziewalysmy sie rocznych ...no polrocznych krolasow ...ktore sie nie sprzedaly.......a tu niespodzianka ....masakra
p.s. dzisiaj do sklepu przyjechalo dwadziescia czterotygoniowych maluchow - bez komentarza
Dwa maluchy odwiedzily dzisiaj p. lek. wet. Agnieszke Pyrak : maluchy sa zadbane i zdrowe
, to dwie , bialo - bezowe , typowe miniaturki
oczywiscie jak to maluchy sa "
p r z e s l i c z n e "
krolis nr1 krolis nr2KOCHANI SZUKAMY DLA NICH WIRTYUALNYCH OPIEKUNKOW wznawiamy konkurs :
PIERWSZY WIRTUALNY OPIEKUN NADAJE IMIE MALUCHOWI kto pierwszy ten lepszy
nie pozwolcie im dlugo czekac na imie - goraco zapraszamy do wirtualnej adopcji :
Zostając Wirtualnym Opiekunem pomozesz nam zebrac fundusze na utrzymanie, karme i akcesoria
oraz zapewnić odpowiednia opieke weterynaryjna, bezdomnym krolikom miniaturkom.
25 PLN to niewielka kwota, a może ona uszakowi zapewnić godne życie.
Można adoptować więcej niż jednego królika, a także jeden uszak może mieć kilku wirtualnych opiekunów.
Dokładny regulamin Wirtualnych Adopcji znajdą Państwo tutaj:
http://www.kroliki.net/pl/adopcje/wybor-trybu-adopcji-krolika/regulamin-wirtualnej-adopcjiAby objąć królika Wirtualną Adopcją,
należy wysłać zgłoszenie pocztą elektroniczną na adres: adopcje.wirtualne@kroliki.net , dw:
sopot@kroliki.netwplaty prosimy dokonywac na:
Konto województwa pomorskiego z Sopotem25 2130 0004 2001 0516 7234 0003Volkswagen Bank Polska S.A.
SWIFT: INGBPLPW
IBAN: PL25 2130 0004 2001 0516 7234 0003
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 WarszawaTytułem: WIRTUALNA ADOPCJA - [IMIĘ KRÓLIKA] Z SOPOTU - [NICK/IMIE DARCZYŃCY] - [MIESIAC] za który jest dokonywana wpłata."