Niestety jak już udało mi się zapisać do
wet. Lisieckiej ( jak mi się zdawało), po przybyciu na miejsce okazało się że jest na urlopie, a przyjął mnie jakiś młody lekarz. Podejście miał super- zwłaszcza do mnie (po tym jak wyrzucono mnie z kliniki na Mołdawskiej z chorym zwierzakiem miałam mnóstwo upierdliwych czyt. podważających kompetencje pytań). Wet sprawiał wrażenie jednego z bardziej zaangażowanych i kompetentnych wetów na jakich w Pozku trafiłam, i nie traktował gryzonia jak zła koniecznego i szkodnika, a pacjenta na równych psio-kocich prawach
Gdyby nie odległość myślę że leczyłabym zwierzęta tam.
Dr Niklewicz... na dzień dzisiejszy mam mieszane odczucia.
Po poleceniu przez
realię korzystałam jakiś czas z usłuch tego gabinetu- leczenie dr Niklewicza nie różniło się znacząco od leczenia innych wetów.
Wet raz uratował mi zatkane uszate maleństwo. Raz nie mógł sobie poradzić z leczeniem ropnia.
Zrezygnowałam po dwóch niby drobiazgach.
Do dziś nie mogę się doprosić wyników opłaconej (!) sekcji ("materiał" oddałam przed Wielkanocą (!) (dla porównania na międzyborskiej wynik dostałam po 3 godz).
Trochę się też naczekałam na szczepionkę dla króla. Wet tłumaczył, że czekają na
nową partię. Jakież było moje zdumienie gdy w domu otwarłam książeczkę: termin szczepienia 20.04. , termin ważności "nowej partii" szczepionek maj tego samego roku (czyli ta sama którą był szczepiony rok temu). Wydawało mi się ponadto że szczepimy dwa razy w roku- wg pana Niklewicza wystarczy szczepić raz w roku, bo przecież zimą nie ma komarów.
Patrzył na mnie też krzywym okiem jak się upierałam żeby odrobaczyć swoją menażerię.
Myślałam że to wet powinien namawiać do pilnowania tego, albo chociaż zasugerować że nie ma takiej potrzeby bez wcześniejszego zbadania kału.Plusy- wet jest przesympatycznym człowiekiem, tego nie mozna mu ująć i nie kasuje dużo.
Teraz futerka leczę w
Lecznicy pod Wieżami. Wiele zawdzięczam tamtejszym wetom, a szczegónie panu Andrzejowi (zabijcie, nie znam nazwisk, a na stronce też nie ma wymienionej kadry). Dobry wet od tych egzotycznej strony zwierzęcego świata, otwarty na nowe rozwiązania i konkretny. Dziękuję i polecam
Mam nadzieję, że nie zmienię zdania po operacji Tosia...