Autor Wątek: [Kraków] Urocza Nelly czeka na swój stały dom  (Przeczytany 18753 razy)

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Uszate serduszka czekają...
  • Moje króliki: Antosia i Masza
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
[Kraków] Urocza Nelly czeka na swój stały dom
« dnia: Październik 31, 2011, 12:19:32 pm »
Dzień dobry :)

Ciepłego domku szuka króliczka Nelly. Nelly ma około 2 lat, jest zdrową, niesterylizowaną dziewczynką i czeka na swój domek w domu tymczasowym.
Opiekunka tymczasowa na pewno chętnie podzieli się informacjami "z życia wziętymi" :) a tymczasem zobaczcie Nelly:

Nelly ma swoje ogłoszenie na stronie adopcyjnej: http://adopcje.kroliki.net/rabbits/458 .

Serdecznie dziękuję Ani za zgłoszenie królinki do adopcji oraz Alicji, za gigantyczną pomoc z domem tymczasowym :bukiet :bukiet :bukiet

Kto pokocha śliczną Nelly?
Zapraszam do Uszatej Przystani: www.facebook.com/uszataprzystan

Offline Szaraczek

• Użytkownik
  • *
  • DT POZNAŃ
  • Moje króliki: Grubson
  • Pozostałe zwierzaki: Piorun, Leon i Dasza oraz Doti i Carmen
  • Za TM: Lusia i Grubson (króliczki), Cuma, Ściema (psy), Singha i Axl (koty)
Odp: [Kraków] Urocza Nelly czeka na swój stały dom
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2011, 22:33:27 pm »
Słodziak :*
Prosimy o domek dla Nelly :)

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2011, 08:48:28 am »
Bośniaczku, a ja dziękuję za pomoc dla Nelly :bukiet Gdyby nie ty, to nie wiem, co by się z nią stało...

Trzymam kciuki za domek :)
"Wy nie cofniecie życia fal.
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal,
Świat pójdzie swoją drogą."

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2011, 12:27:13 pm »
Witam  :heej
Tutaj dom tymczasowy panny Nelly  :bunny:
Postaram się wrzucać newsy w miarę na bieżąco, ale wszyscy chyba wiemy jak z czasem bywa.

Nelly zawitała u mnie w piątek, 21 października i wtedy jeszcze niewiele o niej wiedziałam. Bosniak sprzedała mi trochę informacji, ale ciężko było coś sprecyzować w tak krótkim czasie :) Jedyne co było wiadome, to to, że zdecydowanie trzeba ją odchudzić  :bejzbol
Kiedy już została 'wypakowana', zobaczyłam co z niej za urocze stworzenie :) Jej króciutkie uszka wyglądają karykaturalnie względem jej okrągłego ciałka, a oczyska ma naprawdę wielkie.

W pierwsze dni pobytu dowiedziałam się nieco więcej :) Nie boi się ludzi, daje się ładnie głaskać, trochę na swoich zasadach, bo sadzenia na kolanach nie znosi.
I je  :icon_twisted Je, je, je. Generalnie czasami miałam wrażenie, że zjadłaby samą siebie, gdybym nie dawała jej tyle sianka. Nie widziałam jeszcze takiego łasucha. Kiedyś na klatce położyłam dość spory kawałek selera, który miałam pociąć i dać jej w małych porcjach, jednak napatoczyła się moja młodsza siostra, która w dobrej wierze  :rotfl2 zaserwowała cały kawał. Zniknął w sekundę. Kocha też oczywiście suszoną babkę :)

W dzień przyjazdu przez kratki przedstawiłam jej dwa moje koty, Bejbika ('nic-mnie-nie-rusza' kastrat) i naszego młodziaka Tolka. Nelly była bardzo zaciekawiona, Bejbik niewzruszony, a Tolek ze zdziwienia chodził bokiem. Kilka dni później Bejbik wyruszył na spotkanie face2face, a królica oburzyła się, że zasnął w trakcie. Także generalnie jeśli chodzi o akceptację równie tolerancyjnych kotów jest ok :)

Robi do kuwetki bardzo ślicznie kiedy jest zamknięta, jednakże kiedy ją wypuścić, trochę denerwująco załatwia się na podłodze kilka centymetrów od niej. A ilość tego do posprzątania jest zatrważająca  :buu

W czwartek zaczęły się schody :) Trochę się z dziewuszka popisała swoimi zdolnościami. Mój świeżo po remoncie pokój, został zjedzony i poobsikiwany  i_am_smiling:) Ściany? Mniam! Kabel schowany za regałem? Mniam, dokopię się do niego, i urwę antenę! Nowy biały regał? Po co mu nogi! I oczywiście książki są do jedzenia!

Wyszło też to jaka łobuzica jest terytorialna. Chciałam wymienić jej zasikaną szmatkę, na której spała. Dostałam co prawda ostrzegawcze 'buczenie', jednakże nie spodziewałam się, że dosięgną mnie królicze zęby : :szerm: W piątek, kiedy szykowałam się do wyjazdu poprosiłam siostrę, żeby nalała jej wody, i bidula niestety niechcący dotknęła jej posłania... Wiadomo jak się skończyło.

Wczoraj natomiast, kiedy wychodziłam na imprezę Halloweenową i zamykałam ją w klatce, tuż po nalaniu wody do miseczki z oburzenia panna złapała ją w zęby i cisnęła we mnie  :dookola:

Offline Rubi

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2011, 13:48:19 pm »
Oczka ma niesamowite! :zakochany: Oby szybko nimi kogoś zaczarowała :)

Offline magii0

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Balbina 8lat
  • Za TM: Olek 13 lat
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2011, 18:52:22 pm »
A na taką niewinną kobitkę wygląda ;)

Witamy na forum i pozdrawiamy.

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 02, 2011, 20:30:04 pm »
O! Bardzo dziękuję miss_alice za relację z pierwszych dni - mam nadzieję, że Nelly nieco ochłonie, bo inaczej marny jej los :diabelek

BTW, większość królików nie znosi, jak się im grzebie w klatce (mam wrażenie, że samice przodują w niechęci do ingerowania w ich domostwa), więc sprzątanie albo dolewki najlepiej robić, jak lokator jest poza klatką - na spacerkach, bieganiu i zwiedzaniu :)

Offline marciula

• Użytkownik
  • *
    • dolnośląskie domy tymczasowe
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2011, 15:34:58 pm »
Co tam ciekawego u tej Piękności? Domku, gdzie jesteś?

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2011, 20:32:49 pm »
Co tam ciekawego u tej Piękności? Domku, gdzie jesteś?

Otóż to, krzywda się nie dzieje nikomu, ale nowy domek by się pannicy przydał :)
Generalnie jest dobrze  :brawo:
Nelly ochłonęła, nie sika i bobczy już gdzie popadnie, skrupulatnie udaje się do swej różowej świątyni dumania :)
Z agresją też już odpuściła, nie pamiętam kiedy ostatnio mnie ugryzła, czyli fantastycznie. Jak jej zagrodzić Strefę X - regał, który uwielbia obgryzać i za którym znajduje się najpyszniejsza ściana na świecie z mniamniaśnymi kablami - zwiedza sobie tuptając grzecznie bez zarzutu.
Zeżarła mi ostatnio skórzany futerał na pamiątkę z I Komunii  :glupek:
Ostatnio mieliśmy marchewkową rewolucję. Nie wiem czy bosniak dawała jej przez ten krótki okres czasu merchewkę, ale kiedy wylądowała w jej miseczce podczas pobytu u mnie to miałam niemałą radochę z tego jakie zdziwienie wykwitło na pyszczku Nelly  :tv: Dopiero po 20 minutach zaczęła chrupać. I robi to już bez zarzutu, właśnie po wieczornej dawce leżakuje rozciągnięta na całą długość.

Z ciekawostek 'Tylko o Nelly', pannica uwielbia głaskanie między oczami, jednym paluszkiem, który później wędruje wzdłuż kręgosłupa :) Rozleniwia się totalnie wówczas, przymyka oczęta i rozciąga się każdorazowo o centymetr, dwa, trzy... Żeby w końcu rozpłaszczyć się totalnie :D

A na koniec - zaczyna przybierać nieco mniej kulisty kształt i dostrzegam już pierwszą część jej korpusu  :krolik !

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2011, 21:24:26 pm »
Tak dla przypomnienia, że wciąż tu jesteśmy :)

Miłego weekendu  :bunny:

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2011, 21:31:33 pm »
Dziękuję! :)

Czy żwiru wystarczy na jakiś czas dla tego siuśka? :diabelek

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2011, 21:46:09 pm »
Ho ho! Musiałaby się naprawdę postarać żeby wykończyć szybko 15 kg żwiru!  :titanic:

Dzieki bosniak za ten wielki dar  :brawo:

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 18, 2011, 21:56:42 pm »
Hehehe, wielki dar bośni - jakże to brzmi :diabelek Prawie jak pierścień królowej Kingi :diabelek

A serio, przepraszam, że tak późno i jak coś będzie trzeba, to wal do mnie via mail :)

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 24, 2011, 00:39:51 am »
 :bunny: Halo halo!

Mikołaj się zbliża wielkimi krokami, może ma w swoim worku jakiś domek dla Nelisia?
Albo innego zbłąkanego królisia?  :bukiet

I uwaga, moja podopieczna usłyszała najlepszy komplement pod słońcem od mojej lepszej połowy:
"Kurcze no, nie wygląda już jak śmieszna kulka tylko jak królik"  :jupi

Offline Bbutterfly

• Użytkownik
  • *
  • Za TM: Pixie
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 24, 2011, 11:52:12 am »
I uwaga, moja podopieczna usłyszała najlepszy komplement pod słońcem od mojej lepszej połowy:
"Kurcze no, nie wygląda już jak śmieszna kulka tylko jak królik"  :jupi
ohoho faktycznie zacny komplement :DD
Mój kochany Pixie.
Kicaj szczęśliwie za Tęczowym Mostem
http://forum.kroliki.net/index.php?topic=13007.new#new

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 02, 2011, 12:45:21 pm »
Witam!   :bunny:

Tym razem nieco mniej optymistyczne wieści, króliś sobie pazurka gdzieś urwał   :buu
Krwi dużo było, pojechałyśmy do weta, rachu ciachu, opatrunek jest. Może trochę boleć, jak będzie kulał łobuz to pojedzie na zastrzyk. Ale myślę, że narazie ograniczę jej ruch. Resztę pazurków przycięłyśmy.

Poza ową przygodną poprosiłam o sprawdzenie uszka biedaczka bo coś trzepała głową i próbowała drapać lewe uszko. Był czop woskowiny, wyglądało to ok, ale po usunięciu dzięki otoskopowi uwydatniło się zaczerwienienie i mała nadżerka więc pannica ma kropelki do ucha 3 razy dziennie.

Króliś u Pani Wet bardzo grzeczny ale zestresowany :(

Ja akurat weszłam do domku i nawet nie ściągając butów wyruszyłam do jej lokum, kiedy wracałam poślizgnęłam się na schodach i...  wyzional_ducha
Krzyż i kość ogonowa do wymiany.

Offline Amy

• Użytkownik
  • *
  • Członek SPK wspierający/honorowy
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 02, 2011, 13:38:25 pm »
Ała to musialo bolec, tzn Ciebie ;p
A krolik moze jak shrek wosk na swieczke hodował no ;-)
Zyczymy zdrowka szanownym paniom :)

Pinuś ['] , Fluffy ['] , Pysio ['] & Flip [']

Offline marciula

• Użytkownik
  • *
    • dolnośląskie domy tymczasowe
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 02, 2011, 13:47:09 pm »
Auć! To musiało porządnie Cię boleć...
U weta to chyba każdy król zestresowany i przytulaśny :)
Zdrowia dla Was!

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 27, 2011, 11:57:34 am »
Czy Nelly nadal jest do adopcji, bo nie widze jej na stronie adopcyjnej ;-)

miss_alice

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 27, 2011, 16:51:41 pm »
Nelly ciągle czeka na swojego człowieka :)