Ale generalnie jesli krolik jest w DT to nadal SPK finansuje jego utrzymanie.
Rice_cookie jest w GA, to chyba wie, jak to wygląda. Jak dla mnie podobnie do Dolnego Śląska - a niby skąd ma być kasa na utrzymanie królika w DT, skoro często na leczenie jej brakuje?
Dobrowolność to jedno, a pisanie rzeczy niezgodnych z prawda drugie - po co pisać, że SPK utrzyma królika, skoro nie ma na to pieniędzy? Nie lepiej pisać wprost i wprost ustalać zakres pomocy.
Becia się pyta i nech dostanie realną odpowiedź.
Po pierwsze to DT, które same utrzymują króle są przy takim pisaniu niejako pomijane - a nie rzadko rezygnują z wielu rzeczy czy się zadłużają, żeby króla odkarmić czy zawieźć do weta (jak np. ja). I wcale nie jest miło czytać potem, że SPK króliki utrzymuje, naprawdę! Nikt nie zmusza, chcę pomóc, ale pewnie że bym wolała, żeby ktoś inny ładował w to kasę, a ja bym "tylko" się opiekowała królikiem. Ale, sorry, jak nie ma tu inne opcji, a królik jest w potrzebie, to wolę go wziąć i szukać kasy i sposobów, żeby utrzymać, niż powiedzieć, giń, bo SPK nie da na ciebie kasy.
Zakres utrzymania królika przez SPK ustala się w każdym województwie indywidualnie. Zapewne są i takie, o jakich pisze Tocha, ale nawet wtedy jest się pytanym, czego się będzie potrzebować dla królika, a co zapewni samemu. Nie jest tak, że za królikiem z automatu jedzie jedzenie itp. Trzeba napisać o swojej chęci zostania DT do odpowiedniego Pośrednika i ustalić.
edycja:
BeciaKrecik najlepiej napisz do osoby z GA w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania. Napisz, co możesz zaoferować, a czego nie. A nóż jest królik w potrzebie, który ma Wirtualnego Opiekuna albo jest jakaś paczka od sponsora i mają co dać dla króliczka. A jak nie mają, to ogłoszą na forum i Fb, i może ktoś podeśle, co potrzeba. Nawet, jakby się w trakcie pobytu króliczka okazało, że z czymś nie wyrabiasz (nie możesz zdobyć czy nie stać Cię, żeby u zafundować) to
zawsze możesz liczyć na pośrednika danego królika. Nikt Ci nie podrzuci królika i zapomni o Waszym istnieniu, tu jest stały kontakt z DT.