Autor Wątek: Zakopane- nie bedzie zwierzat na Krupowkach?  (Przeczytany 9660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mysza

• Użytkownik
  • *
  • Członek SPK wspierający/honorowy
Zakopane- nie bedzie zwierzat na Krupowkach?
« dnia: Luty 05, 2010, 23:40:37 pm »
Znalazlam to na podhale24.

http://www.podhale24.pl/aktualnosci/artykul/9556/Zakopane_Krupowki_bez_zwierzat_.html

wg. mnie zwierzeta z krupowek powinny zniknac, lub pojawic sie na innych miejscach. Za duzo bylo wypadkow potracenia przez konia, czy nawet slynnego na cala Polske smierci konia z powodu wyczerpania. Czy tez tego wilczura zbierajacego rzekomo "na kielbaske"
Mam nadzieje, ze w koncu uparte i pierunskie gorale odpuszcza i zwierzeta znajda sie w odpowiednich, wydzielonych mkiejscach, specjalnie przystosowanych dla woznicy i ich koni.

Offline Zuza

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2010, 23:45:37 pm »
Mam nadzieje,że zwierzęta w koncu znikna z Krupowek. A małe pieski nie beda sprzedawane na rynku lub na krupówkach. :|

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Don Pedro Karramba i Pan Śledź
  • Za TM: Truffel, Fizia-Makrela
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 06, 2010, 10:06:55 am »
Właścicieli węży niestety znam osobiście - dość dlugo pracowałam na Krupówkach - i moim zdaniem ludzie którzy chcę mieć węża najpierw powinni mieć przeprowadzane testy psychologiczne czy są odpowiednimi osobami dla tego typu zwierzaka.
Facet od reniferów był x razy pozywany i x razy wygrał ponieważ miał pozwolenie na sprowadzenie ich i zezwolenie miasta Zakopane na wystawianie [miasto nie może od tak sobie pozwolenia cofnąć].

O szczeniakach szkoda gadać, a wilczura "zbieram na kiełbaskę" nie widziałam już od jakiegoś czasu. Z właścicielem kila razy ucięłam sobie ostrą pogawędkę co się stało z starszym psem [dla informacji niektórych kiedyś siedział tam inny]. Z tego co udało mi sie wyciągnąć: "nie ma, bo nie będę trzymał 2". Suka miała 4 lata i bynajmniej nie umarła śmiercią naturalną.
Za każdym razem jak widzę psiaka to kupuję mu coś do jedzenie i dosłownie rzuca się na posiłek, po czym potrafi piszcząc wylizać ci ręce z resztek tej nieszczęsnej mielonki :(

Offline Kania

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2010, 14:12:02 pm »
Niestety od kiedy pamiętam na Krupówkach były zwierzęta a małe dzieci z maślanymi oczmi naciągały rodziców na słodkiego pieska... A potem mamy przepełnienie schronisk bo te psy nie są  poddawane odpowiedniej socjalizacji.. :bejzbol
Kochanie tak bardzo mi Ciebie brak..
''Cover my eyes
 Cover my ears
 Tell me these words are a lie
 It can't be true
 That I'm losing you
 The sun cannot fall from the sky
 Can you hear heaven cry
 Tears of an angel''

Welcome, Guest. Please login or register.