Dori - ja też mam angorkę i też mu futro podcinam i skracam, czeszę go codziennie ale niewiele zostaje na szczotce. (mam taką z miękkiego włosia) u niego nie widać takiego konkretnego linienia (np. 2gi król jak linieje to futro wychodzi mu samo garsciami i mu je po prostu wyszkubuję) u tego tak nie jest.
Wydaje mi się że nie je zbyt kalorycznie, chociaż problemem może być gran. ma kiepski skład i muszę go jak najszybciej zmienić. Na razie wróciłam do sianka i małej ilości gran. sporadycznie dam mu kawałek sałaty rzymskiej, czy natki, i zobacze jak zareaguje. Suszki zamówiłam na necie więc czekam na dostawę
Aneczka - co do wetów masz rację, ja tak na prawdę do końca nie ufam żadnemu, bo często weryfikuję to co mówią, z tym co jest opisywane na stronkach lub forach i niestety nie zawsze mają rację.
Mój król ma prawie 6 lat. Granulat podaję kiepski, to fakt
i może tu jest problem, zbyt kaloryczny
Przeszłam długą drogę z granulatami, (szukając odpowiedniego) od kupowanych na wagę, po Vitapol i Cuni Complete. Teraz mam niestety ten najgorszy - Vitapol
Ale już zamówiłam na necie Cuni, Kiedyś kupowałam w zoologiku Cuni, ale później przerzuciłam się na Vitapol Senior (wydawało mi się że powinien dostawac karmę dostosowaną do wieku) A 2gi król dostawał na zmianę raz Cuni, a jak nie było dostawy w zoolog. to Vitapol. Teraz już wiem, że jednak Cuni C. najlepszy, mimo że drogi, ale nie warto oszczędzać na zdrowiu naszych ucholi
Co do sianka to już od kilku lat kupuję tylko pachnące sianka Zuzali, króle go lubią, ale Frodo (ten schorowany) jednak bardziej chyba lubi zielonkę, bo jeśli ma wybór to najpierw je zielone, a sianko tylko poskubie. Teraz ograniczę jeszcze bardziej gran. to może będzie więcej jadł sianka. Dzięki za rade z tymi "glutami"
jak znowu się przytka (odpukać) to mu ugotuję taki kisielek