Yuuki, wasza dieta raczej jest zbyt uboga, właściwie nie ma tam wadnych warzyw zielonek .. albo lepiej wymień co dalej bo marchewka itp to dla mnie nie jasne
Jeśli się domaga to daj jej koperku, listki kalarepki - to tanie prawy. Mozesz tez podać cykorię, kawałeczek jabuszka, zielone z marchewki (wsp.stopniowo) suszki .. Nie musisz dawać kolejnej łyżki granulatu bo to nie potrzebne.
Moje dostają -rano - pelną michę warzyw a z reguł są to : dużo kopru, liście kalarepy +korzen, salata rzymska , cykoria, parę kawałęczkó kiwi lub jabuszka , to zalezy co mam. Granulat nie daję. Jedzą to dość długo , na raty . Daję też sianko i np suszony krzak maliny.
- P południu daję suszki , sianko , do sianka sypię garstkę granulków (susek dostaje normalnie , Tolek minimalnie bo jest na diecie
)
-Wieczorem jeśli chce mi sie isc na ogród to gałązki jabłoni, liscie winogron , trawa , mlecze . Kolację podaję późno ok 22. Do sianka parę granulatu,żeby się nie nudziło, czasem pestki dyni , żurawinka itp ..
Ważne aby jadłospis byl zróżnocowany .
Więc jeśli malec domaga się ciagle żarcia to daj mu sporo zieleniny na noc i neich chrupie sobie.