Nuna- króliki to również nasza pasja- uwierz, ale co ja mogę, przecież jestem tylko biedakiem o niskiej świadomości, nie kocham zwierząt, żyję w slumsach, a królika trzymam zamkniętego w klatce 100 (bo Bunia mi odeszła i mam samotnego królika a obecnie nie mogę mieć drugiego i dlatego, że uważam, że taka ustawa to zwykła głupota).
Co do informacji- jesli ktos chce je zdobyć- to może je zdobyć, to juz tylko ludzka niechęć do zdobywania wiedzy i zmieniania poglądów.
Parka, trójeczka, czwóreczka królików to świetna sprawa, ale nie dla każdego królika i nie dla każdego opiekuna.
Poza tym, kto i kiedy napisał, chetnie przeczytam, że królikowi wystarczy klatka 100? Nikt, bo każdy zdaje sobie sprawę, że klatki, zagródki nie powinno w ogóle być, jeśli już to do jedzenia i spania, cały czas otwarta, w ostateczności królik powinien być z niej wypuszczany min na kilka godzin. U mnie zwierzęta nigdy nie były pozamykane w klatkach, więc chyba jednak przesadzasz z tą Polską... Króliki moich koleżanaek również żyją na wolności. Więc co z tego, że Wam przypada 2m2 na królika?
Jeśli masz 2 króliki, to mam nadzieję, że masz zagródkę 4x4