Witajcie, wklejam na prośbę lek. wet. Jakuba Kliszcza z lecznicy Pulsvet w Warszawie następujące ogłoszenie:
Szanowni Państwo
Zwracam się do Państwa z prośbą o ocenę mojej autorskiej inicjatywy. Chciałbym zorganizować cykl spotkań/ wykładów w lecznicy PulsVet, mający na celu przybliżenie Państwu ogólnie pojętej tematyki króliczej. Przedmiotem spotkań miałaby być wiedza z zakresu weterynarii, hodowli czy żywienia, choć liczę również na Państwa wyobraźnię i jestem gotowy podjąć niemal każdy temat, jaki leżałby w kręgu Państwa zainteresowania. Wiele, jak nie wszystko, zależy właśnie od odzewu na ten list.
Chciałbym, aby spotkania odbywały się cyklicznie, np raz w miesiącu. Zakładam też, że nie będą wymagały wkładu finansowego (co najwyżej zrzutka na napoje, kawę czy ciastka, aby siedziało się w milszej atmosferze).
Rozmawiałem już z Panią Iwoną Kossowską w tym zakresie i to najprawdopodobniej za jej pośrednictwem przeczytają Państwo słowa tego listu, za co bardzo jej dziękuję. Pani Iwona podała również pomysł, by na pierwszym spotkaniu poruszyć tematy kastracji i sterylizacji, wraz z uwzględnieniem technik, użytych leków, możliwych powikłań. Postaram się przedstawić te zagadnienia z możliwie najwyższą dawką obiektywizmu. Poza opiniami warszawskich lekarzy zbiorę literaturę fachową i podam jako źródła, z których my - weterynarze - czerpiemy.
To wszystko, co chciałem Państwu przekazać na ten moment. Proszę o odzew, zarówno osób zainteresowanych, jak i niechętnych. Mile widziane będą rónież sugestie i propozycje tematów...
Z góry dziękuję za wszystkie opinie i pomysły. Załączam swój ades mailowy:
zapomnialemjaki@gmail.comZ poważaniem:
Lek. wet. Jakub Kliszcz