Lek.wet Magdalena Procyszyn to najlepszy chirurg jakiego znam. Podkreślam CHIRURG - nie internista bawiący się w chirurga, jak to jest w niektórych przypadkach. Pani doktor jest również anastezjologiem , doskonale zna się na wszystkich sposobach narkozy i perfekcyjnie dobiera najbezpieczniejsza dla każdego pacjenta- dla myszy, szczura, świnki, chomika, królika czy szynszyla. Jest perfekcjonistką . W specjalistycznej lecznicy Ogonek, gdzie głównie przyjmuje, dysponuje chirurgią wyposażoną wedle standardów światowych i ...uwaga dysponuje specjalistycznym sprzętem do monitorowania funkcji życiowych pacjenta podczas zabiegu. To szalenie ważne, szczególnie podczas operacji pacjentów ze schorzeniami serca czy niewydolnością oddechową.
Pani doktor jest przeczulona wręcz na punkcie sterylności i standardów wykonywanych zabiegów. Szkoliła się i współpracowała z najlepszymi chirurgami w Polsce i sama zalicza się do tej elity. Chirurgią zajmuje się od wielu lat. Przeprowadza zabiegi chirurgiczne zarówno z chirurgii miękkiej jak i twardej. Perfekcyjnie wykonuje zarówno sterylizacje, kastracje, usunięcie ropni, zmian nowotworowych, cystotomię, nefrectomie, gastrotomie, pobiera wycinki , płyny i co tylko potrzeba aby ratować uszaka... etc etc. Składa połamane łapki, przeprowadza trudne operacje w obrębie jamy brzusznej i układu moczowo-płciowego. Z powodzeniem podejmuje się operacji bardzo skomplikowanych i wręcz niemożliwych. Przyjeżdżają do niej na zabiegi zwierzaki z całej Polski. Jest ostatnią deską ratunku w sytuacjach bez wyjścia. Ma niesamowitą wiedzę, umiejętności, precyzję opanowanie i przeogromną wolę walki o życie pacjenta.
Osobiście operowałam u niej już co najmniej 50 zwierzaków. Wszystkie króliki SPK, które były u mnie, chirurgicznie i nefrologicznie ( jej dodatkową specjalizacją jest nefrologia ) obsługiwała dr. Magda Procyszyn. Jej wiernym pacjentem, i jednym z ulubionych był także Ogonek. Uratowała setki zwierzęcych istnień. Wiele razy pomagała w środku nocy, bo stan pacjenta tego wymagał.
Polecam z czystym sumieniem .
Osobiście mam u doktor dozgonny dług wdzięczności za to, co robiła i robi dla zwierzaków, nie tylko moich.
.