Witam Was.
Mam do oddania z calym dobytkiem (klatka,miseczka,pojemnik/podajnik sianka) króliczka imieniem Tosiek.
Samiec 2 lata, maść brązowawa/kawa z mlekiem, biały brzuszek.
Posiadam kartę rodowodową. Tosiek pochodzi z fermy w Starej Dąbrowej od Pawła i Dariusza Wojda.
Królik jest bardzo spokojny, nigdy nie gryzł mebli i kabli, jest ogromny łakomczuchem i ponad wszystko kocha karmę sypką suchą a także marchewki i jabłka. Tosiek ma małą wadę zgryzu - jego dolny prawy ząbek nie widzi się z górnym, przez co bardzo słabo się ścierają. Jeżdzę z nim co 3-4 tygodnie do weterynarza celem przycięcia uzębienia (koszt to 5zł). Poza tym królik nie nie żadnych schorzeń, odnalazłem tylko dokument potwierdzający szczepienie na myxomatozę i pomór (09.01.2010), późniejszych dokumentów niestety brak. Tosiek jest cichym króliczkiem, skrobie tylko łapkami w klatkę gdy widzi jak ktos przechodzi obok, i z rzadka trze pazurami o podłogę klatki, chyba celem ich przytarcia.
POWODEM ODDANIA jest niestety 101% totalna olewka ze strony mojej rodziny, ja jestem uczulony i nie mogę go trzymać u siebie w pokoju, a reszta domowników widać nie dostrzega problemu.
Właścicielka (moja siostra,lat 15) żyje niestety lakierami do paznokci i tym czy grzywka nie zachodzi zbytnio na bok.
Piszę po znajomych, a teraz właśnie (m.in tutaj) zająłem się akcją "reklamową" na portalach i forach.
Moim celem jest polepszenie bytu Tośka. Oddam go całkowicie za darmo osobie która przyrzeknie właściwie się Tośkiem zająć.
Co więcej, ironicznie zresztą, mam bardzo duży dom, jednakże miejsca dla królika nie udało się wygospodarować. Aktualnie biedactwo siedzi na samym dole przy piwnicy, a uwzględniając wielkość domu i tylko 4 osoby, widzi człowieka raz na parę godzin (najcześciej to mnie,bo to ja daję mu jeść...)
Znióslbym to, że to ja muszę się o niego troszczyć, dawać jeść i pilnować przycinania ząbków, gdyby miał chociaż godne miejsce w domu, ale błagam Was, w piwnicy??
Miejscowość:
SZCZECINMożliwość podesłania dowolnych wymaganych zdjęć bądź filmów ze zwierzaczkiem.
Na ile to możliwe, jestem w stanie udzielić wszelkich informacji.
Tutaj parę fotek Tośka:
Jestem w 95% przypadkach zawsze dostępny pod telefonem w godzinach 16-22.
Namiary do mnie: 507 067 688 (Orange)
blizzard1@o2.pl (maile sprawdzam kilka razy dziennie o różnych porach i zawsze raz po 22)
Proszę, pomóżcie mi polepszyć byt Tośka.