Działania SPK > Tłumaczenia tekstów

Proszę o pomoc ws. apelu do terrarystów.

(1/3) > >>

Inga:
Może niektórzy już wiedzą, że mam zamiar wystosować apel do użytkowników terrarium.com ws. karmienia węży żywym pokarmem. Więcej w wątku: http://forum.kroliki.net/index.php?topic=9567.msg175578;topicseen#msg175578
Zanim to zrobię chcę mieć jakieś argumenty za tym, żeby karmićmartwym lub podgrzanym ze sklepu. Proszę więc wszystkich tych, którzy mieszkają poza granicami Polski, o sprawdzenie i przytoczenie fragmentów jakiegoś prawa, ustaw zza granicy na temat karmienia żywymi zwierzętami. Żeby coś wskurać, trzeba mieć grunt pod nogami. Proszę więc o pomoc, spróbujmy, chociaż spróbujmy... Oczywiście robię to jako osoba prywatna, nawet im nie wspomnę o SPK.

Inga:
Oczywiście chodzi o przetłumaczone fragmenty prawa ;)

UWAGA! BARDZO MILE WIDZIANE OSOBY, KTÓRE ZNAJĄ TERRARYSTÓW KARMIĄCYCH WĘŻE MARTWYM POKARMEM!

Amy:
Czesc, generalnie to nie do konca rozumiem po co ustawy z innych panstw? Trzeba przede wszystkim poszukac ustaw z prawa polskiego i europejskiego (ratyfikowane ustawy przez Polske powinny byc przetlumaczone na jezyk polski)
Jaki masz plan, co konkretnie chcesz napisac, ze zalezy Ci na regulacjach prawnych z innych krajow?

mysza:
http://www.kroliki.net/pl/prawo/akty-prawne/prawo-innych-krajow

Wystarczy poprzeglądac trochę SPK ;) jest tam prawo z innych krajów, link podałam wyżej :)

Tocha:
Pomyslalam tez, ze ktos lubiacy przybierac rozne tozsamosci moglby sie tam zalogowac jako poczatkujacy terrarysta i zadawac naiwnie pytania jaki pokarm jest najlepszy i dlaczego. Poznalibysmy argumenty czemu trzeba karmic tak a nie inaczej. Bo ja zajrzalam tylko na jedna stronke o hodowli wezy i tam napisali, ze to wlasnie podawanie kurczaka jest fanaberia, a gryzonie to najprostszy pokarm na swiecie. Jak zmienic mentalnosc tych ludzi?

Co do tlumaczen, to mimo najszczerszych checi nie pomoge. Nie jestem az tak oblatana z ang. i nie chcialabym sie 'popisac' jakimis przetlumaczonymi glupotami. Szczerze to nawet nie wiem gdzie by poszukac takich ustaw.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej