Witam
Mam do oddania krolika rasy Miniatura-Holenderska, krolik jest z karta rodowodowa.
Jest to samica,
nie sterylizowana o imieniu Neriell (reaguje na Nel). Nel jest urodzona 11.09.2008r.
Byla szczepiona
Mzxomatoza: 18.10.08 oraz 06.06.09
Pomór: 18.10.08
Peslori-uonyx(?): 19.06.09
Chorowala na ropien promienisty ktory miala pod prawym okiem. Leczona byla w lecznicy szczecinskiej. Jest juz zdrowa.
Charakter Nel:
Spokojna, opanowana, cierpliwa
. Zyla wraz ze swinka morska przez okolo 5-6miesiecy, nie boi sie psow, nigdy nie miala kontaktu z kotami. Bardzo wyrozumiala w stosunku do dzieci (1-4lata). Krolica nie obawia sie zadnych halasow. Kocha przebywac z ludzmi i byc w centrum uwagi oraz przechadzac sie po pokoju za psem ^^. Nel boi sie duzych otwartych przestrzeni takich jak trawnik, oraz boi sie byc pozostawiona poza klatka bez nadzoru.
Gryzie wszystko co jej w zabki wpadnie!
W dzien malo rozrabia, daje sie glaskac, nosic na rekach - w nocy pokazuje swoje 2gie oblicze: probuje siegac firanek (czasem jej sie to udaje), pokarmu stojacego poza klatka, uderzala miseczka o kratki (problem z miska rozwiazany przy zamianie stojacej na wiszaca miske). Nel jest przyzwyczajona do obcinania pazurkow co 2 tygodnie w zaciszu domu, specjalnymi nozyczkami.
Karmiona jest suchymi paszami dla krolikow przeroznych firm, lubi wybrzydzac i przebiera w ziarnach
, nie jest nauczona jesc zielenin lubi za to podgryzac galezie wierzby oraz sianko.
Krolika oddaje z: Klatka o wymiarach 100cm x 50cm wysokosc 45cm, miska wiszaca, poideklo kulkowe, szelki oraz tym co akurat dla krolika bedzie kupione (trociny, karma, siano)
Oddaje krolika poniewaz jest ona bardzo przyzwyczajona i zzyta z czlowiekiem, potrzebuje przynajmiej 1h dziennie glaskania i zainteresowania. Potrzebuje by ktos z nia rozmawial w ciagu dnia. Niestety od pewnego czasu mam coraz mniej czasu i nie jestem w stanie zaspokoic jej potrzeb. Drugim powodem oddania krolika do adopcji jest fakt iz mam alergie na jej futerko
. Dowiedzialam sie o niej gdy wzielam krolika pod swoj dach - dalo sie z tym wytrzymac, jednak od 3-4 miesiecy alergia sie nasilila i w danej chwili moj kontakt z krolikiem musi sie ograniczac wylacznie do wymiany wody, trocinek, pozywienia i glaskania przez kraty po glowce
Nel jest biala z czarnymi obwodkami w kolo oczu oraz uszami, ogonkiem i okolicami tylnich lap. Jedno oko ma niebieskie (prawa teczowka), jedno brazowe. Po przebytej w sierpniu chorobie ma podciete futerko pod okiem, oraz ma sciete futerko na tylku gdyz z niego najwiecej sie 'pruszylo' i poprostu nie mialam wyjscia
.
ZDJECIA KROLIKA:
Krolika zgloszenie adopcyjen wyslalam do SPK, jednak widzialam ze z zachodniopomorskiego wojewodztwa jest wpisana tylko jedna pani. Bardzo mi zalezy zarowno na czasie (postepujaca alergia), jak i na doskonalym dla Nel domu.
Z osoba ktora wezmie odemnie krolika chce miec staly kontakt mailowy lub gg, tak bym wiedziala ze z krolikiem wszystko dobrze!
Jesli ktos ma pytania co do adopcji badz samego kroliczka to prosze tu pisac - bede czesto zagladac