Shell, nie masz pewności że cena minimalna to 500zł. Piszesz że może nie chce go sprzedać, moim zdaniem jeśli ktoś zakłada aukcje na allegro że coś sprzeda to chce to sprzedać. To chyba proste??
Powiem Ci tak, wróżką nie jestem i to są tylko moje domysły ale znając hodowców i widząc opis na allegro mogę powiedzieć tyle, że ten królik jest bardzo wartościowy i na pewno nie zostanie sprzedany za 1 zł (stąd ta cena minimalna). Cena ta ma na celu zainteresowanie innych ludzi i zachęcenie do kupna (bo cena jest tajemnicą) lecz ja osobiście bym tego królika nie sprzedała taniej niż 150 zł. Z drugiej strony ten samiec wymótł w Wieluniu (największa wystawa królików w Polsce) całą konkurencję i jest Zwycięzcą. Jego sprzedaż ma na celu umożliwienie innym "wykorzystanie jego genów w hodowli" bowiem pewnie jest ojcem wielu króliczków w hodowli która go sprzedaje. Na tym polega hodowla - na wymianie genów. Hodowcy królików rasowych na ogół mają swoje samce, które po wykorzystaniu (pokryciu samic) są sprzedawane do innych hodowli bowiem generalnie z królikami na krycia się nie jeździ (to tylko ja miałam taki pogłupi pomysł i pokryłam swoją samiczkę samcem w obcej hodowli). Normalnie kryje się tym co się ma w hodowli stąd ciągła sprzedaż samców.
Hodowcy, którzy zdobywają takie laury na wystawach naprawdę dbają o swoje zwierzęta, bowiem zależy im! Jeżeli komuś nie zależy to króliki trzyma w stodole i je po prostu ma a nie bawi się w snobistyczne (sic!) wystawy, zwłaszcza tak prestiżowe jak Wieluń!