Dziewczyny to ostatni post na ten temat. Znamy się już trochę i wiecie ,że ja jestem osobą bardzo pacyfistyczną i nie wdaję się w niepotrzebne dyskusje ,Ja osobiście czuję się urażona i poniżona nie którymi wypowiedziami Shell , bo z nich wszystkich wynika ,że jeżeli zwierzę ma tatuaż i jeździ się z nim na wystawy to jest czegoś warte a nasze "kundelki" które są "zwykłymi" królikami czy psiakami nie są niczego warte a my jako osoby "normalne" nie jesteśmy godni do trzymania w domu zwierząt z rodowodem lub wystawowych bo nie wystawiłybyśmy ich tak Shell to robi.
Do tej pory Shell wprowadziła tylko zamieszanie i kłótnie na 5 tematach i ja jako osoba wrażliwa postanowiłam tez się na ten temat wypowiedzieć , wydaje mi się,że mogę . Nikogo nie uraziłam moimi wypowiedziami a Shell w prawie każdej swojej wypowiedzi podkreśla jakie jej zwierzali są "lepsze" od naszych , według mnie to już przesada , można czytać i być obojętnym ale myślę że są granice wszystkiego , a przede wszystkim podkreśla to że My nie byli byśmy godni trzymania zwierzaka z tatuażem , papierami u nas w domu , to świadczy o wywyższaniu się i egoizmie bo nie wszyscy mamy pasję wystawiania zwierząt , ale myślę że stanęłybyśmy na wysokości zadania . a przede wszystkim nikt Shell nie wypowiada że ona ma takie hobby i nie poniża jej tak jak Ona to robi .