Do sterylizacji samicy polecam
Ogonka, tam robi ten zabieg tylko dr Procyszyn, dr Gajda miała za dużą przerwę i ja jej nie ufam, nie tylko z tego powodu. Dziś sterylizuje tam u dr Procyszyn Pippi i Lottę. Dr Procyszyn pracuje też w
Wetlandii i tam tez robi sterylki i kastracje. Ogonek jest bardzo drogi. Sterylizacjia 330-360 zł. Pobranie krwi przed zabiegiem jest obowiązkowe i ważne tyko tydzień cena 70 zł. Ja zrobiłam je przy okazji wizyty mojej trójki w Pulsvecie. Z lekarzy, którzy tam zostali, to słyszałam co nieco dobrego o dr Denuszek, więc kontrolę będziemy robili tylko u niej.
Do kastracji polecam
Pulsvet, tam robi ten zabieg tylko dr Rzepka, inni lekarze nie są chirurgami. Jest taniej niż w Ogonie, a tak samo dobrze. Można trzymać uszaczka cały czas przed podaniem narkozy i całe wybudzanie. Można być przy nim przy wkładaniu welfronu. Zabierają go tyko na 15 minut zabiegu. Z zasłyszanych przeze mnie opinii doświadczonych osób, dr Rzepka nie jest tak dobrym chirurgiem, jak dr Procyszyn. Dopiero się uczy, ale kastrację robi dobrze. Z resztą to prosty zabieg. Ja u niej robiłam kastrację Pirata i wszystko było ok. Badanie krwi nieobowiązkowe i cena chyba 45zł, ja robiłam rozszerzone dziewczynom, wiec zapłaciłam 70 zł. No a lekarzy do kontroli do wyboru du koloru
Prócz dr Rzepki, bo ma duże braki z interny.
I kastrację i sterylizację robi dr Okapa w
Dogerii. Dr Kliszcz ufa mu całkowicie i mówi, że to wspaniały chirurg (wysyłał mnie do niego z podejrzeniem złamania łapinki u Pirata). Niektórzy nawet mówią, że dr Kliszcz jest dobrym lekarzem, ale dr Okapa jest świetnym i dr Kliszcz powinien się od niego uczyć. Ja nigdy u tego lekarza z uszami nie byłam, ale osoby, które robiły tam zabiegi są bardzo zadowolone i polecają. Kilka dni temu dwa królisie z SPK z Wawy miały u niego kastracje. Dr pomaga SPK i Wawa ma tam bezpłatny hotel dla królasów. Klinika na pierwszy rzut oka nie obudziła we mnie zaufania (byłam tam, gdy przyjmował u nich krótko dr Kliszcz), ale według opinii innych osób, dr jest wspaniały. Z upływem czasu i ja się do niego przekonałam i zrobiłabym u niego operację, gdyby zaszła taka potrzeba. Dogeria jest tańsza niż Ogonek.