weź miske z lekko ciepla woda, posadz krolika obok miski i podmywaj mu tylek reka.
no łatwo powiedzieć...jak ja jej dotknę tyłka to już się rzuca i ucieka (tzn. w sensie pod ogonem no bo tam była brudna) ona się dobrowolnie nie zgodzi na takie czyszczenie, trzebaby siłą, nie wiem ale dla mnie to strasznie trudne do wykonania, na szczęście w miarę wyczyściła się sama ale jak kiedyś będę musiała to zrobić to nie wiem jak, przecież jak ja ją ledwo dotknę pod ogonem to już się rzuca
nie uważam żeby miała złą dietę ale może akurat się przejadła wczoraj/dzisiaj
je cuni nature+cuni complete+cuni pro wymieszane rano i wieczorem ale zdarza mi się jej dawać w ciągu dnia bo jak jem kanapkę i wyczuje chleb albo płatki to ostatnio się na mnie rzuciła, weszła mi na głowę i wsadziła głowę do worka z płatkami zanim się obejrzałam, oczywiście nic nie zjadła ale dałam jej trochę granulatu za to...
poza tym je siano, seler naciowy (praktycznie ze 3-4 razy dziennie) to jej ulubione warzywo, pietruszkę raz na 2-3dni, resztę - sałatę, cykorię, brokuły raz na tydzień mniej więcej jak jej się znudzi seler
aha i suszek do tej pory nie jadła u mnie bo tutaj jest kiepsko z dostepnością i ogólnie jakości są marnej a ceny szokujące, poleciałam jej dzisiaj coś kupić na drugi koniec miasta, zjadła trochę pokrzywy suszonej ale bez entuzjazmu (te suszki w ogóle zapachu nie mają, pamiętam, że kupiłam kiedyś zuzalę dla prośków, otworzyłam to zapach był piękny a tutaj otwieram i pachnie...sklepem
muszę pomyśleć jakby tu zuzalę sprowadzić...
no i raz na 2-3 dni dostaje jeden plasterek suszonego banana bo uwielbia i kawałek jabłka raz na ileś (chyba ze 2 tyg. nie jadła)